Arthur Abrahamot diszkvalifikálták

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.03.28. 12:22
null
Abraham (jobbra) a Taylor elleni siker után nem tudott győzni (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Hatalmas meglepetés született Detroitban, a nagyközépsúlyú Szuperhatok tornáján: Andre Dirrell győzött, ellenfelét, Arhur Abrahamot a 11. menetben leléptették. A pontozóknál az amerikai vezetett, Abraham elvesztette veretlenségét.

Noha az előzetes koreográfiának megfelelően a német Arthur Abraham nehezen melegedett bele, arra senki sem számított, hogy szó szerint futnia kell az eredmény után, majd elszenvedi élete első vereségét.

Hittük is, meg nem is, hogy a korábban a torna első körében Carl Frochtól vereséget szenvedő Dirrell megálljt parancsol veretlen ellenfelének, de az esélyek Abraham mellett szóltak. Csakhogy az amerikai pazar taktikával bokszolt, fölényére egy leütéssel tette fel a koronát, és a korábban padlót még nem fogó Abraham, ha nem is fizikailag, de mentálisan nehezen dolgozta fel a helyzetet.

Dirrell nem véletlenül emlegette a mérkőzés előtt Muhammad Alit, valóban táncos lábmunkájával úgy elmozgott ellenfele elől, Abraham szinte nem is találta a ringben. Ha megtalálta, az amerikai a köteleket használta ki és elhajlásokkal védekezett. A hetedik menetben egy összefejelést követően Abraham megsérült a jobb szeme felett. A 10. menetben azért visszaadta a kölcsönt, de a mérkőzésvezető elcsúszásnak minősítette Dirrell padlózását.

Abraham ponthátrányban volt, csak a kiütés segíthetett rajta. Az utolsó előtti felvonásban a michigani bunyós elcsúszott, Abraham pedig megütötte. Valószínű, hogy Dirrell tudta volna folytatni a mérkőzést, de nem tette, Abrahamot így diszkvalifikálták.

„Nem láttam a lábát, csak a szemét néztem – állt elő a nehezen hihető magyarázattal Abraham. – Nem láttam, hogy lement.″

A szorítóban ezután tumultuózus jelenetek zajlottak le, Dirrell testvére, Anthony is beugrott, mondván a szorítósarokban fekvő fivéréért aggódott. „Csak látni akartam, mi a helyzet. Bocsánatot kérek a történtekért, de nagyon aggódtam." – mondta Anthony Dirrell. A bokszolót nagyszámú rokonsága is elkísérte a Joe Louis Arenába, nagybátyja, egyben edzője, Leon Lawson így értékelt: „Nagyszerű taktikát dolgoztunk ki, amit Andre végre is hajtott. Nagyon büszke vagyok rá, megérdemli, hogy megpusziljam."

Abraham ezt mondta: „A nyolcadik és kilencedik menetben voltak lehetőségeim, a bíró pedig nem számolt, amikor kellett volna."

A pontozóknál 97:92, 97:93, 98:92 arányban Dirrell volt a jobb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik