Legjobb bokszolóink ismét hazai szorítóban

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.11.30. 14:20
null
Az Eb-ezüst után Káté Gyula is hazai szorítóba lép (Fotó: Czerkl Gábor, NS-archív)
Címkék
Nagykanizsán rendezik december 8–11. között az országos ökölvívó-bajnokságot. Ott lesz a ringben az idei moszkvai Európa-bajnokságon első Bacskai Balázs, az ezüstérmes Káté Gyula és a harmadik helyezett Darmos József is. Az ökölvívó-szövetség sajtótájékoztatóján aláírták továbbá a jövő évi, 55. Bocskai-emlékverseny megrendezéséről szóló szerződést.
Az idei magyar bajnokságon a fiatalok „megcibálhatják a menők bajuszát”. Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke, a nemzetközi testület (AIBA) végrehajtó bizottságának tagja fogalmazott így az esemény sajtótájékoztatóján. A fiatalok mellett a sportág ünnepén – a hazai legrangosabb verseny hagyományosan december első felére esik – ott lesz az idei Eb-n első helyezett Bacskai Balázs (69 kg), az ezüstérmes Káté Gyula (64 kg) és az Eb-3. Darmos József (91 kg). Ők természetesen súlycsoportjuk esélyesei is.

Kovács László szövetségi kapitány elmondta, az új rendszer szerint 10 kategóriában csapnak össze a bokszolók, a változás az alsóbb súlycsoportokat érinti, Nagykanizsán 49, 52, 56 és 60 kilóban rendezik a mérkőzéseket.

A jövő évi nemzetközi versenyek már az olimpia jegyében telnek, a kapitány szerint „a magyar bajnokság a kilincs, amelyet lenyomva juthat ki versenyzőnk egy-egy rangosabb viadalra”.

A 87. magyar bajnokságon Nagykanizsán mindennap 15 órakor kezdődik a program, a döntőket december 11-én, szombaton ugyanebben az időpontban rendezik.

A keddi sajtótájékoztatón Csötönyi Sándor és Papp László, Debrecen alpolgármestere aláírta a jövő évi (február 8–13.), 55. Bocskai István Emlékverseny megrendezéséről szóló szerződést. A tavalyi rendezvényen 19 ország 102 bokszolója lépett a kötelek közé, 2011-re meghívták az Egyesült Államok, Kanada, Pakisztán és Mauritánia legjobbjait is. Az emlékverseny jó erőfelmérő a jövő évi világbajnokság előtt, a vb egyébként kvalifikál az olimpiára is.    

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik