Sumenov nem marad meccs nélkül, Joppy a beugró

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.01.07. 20:56
null
Sumenov (balra) mégis szorítóba lép a chimkenti gálán (Fotó: Action Images)
Címkék
William Joppy ugrik be Jürgen Brähmer helyett a chimkenti gálán a Bokszvilágszövetség (WBA) félnehézsúlyú címmérkőzésére, így Bejbut Sumenov nem marad ellenfél nélkül. Sőt! Csak nehogy emberére akadjon...

 

Noha a német Jürgen Brähmer vírusfertőzésre hivatkozva lemondta szombatra tervezett mérkőzését, a Bokszvilágszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoka, a kazah Bejbut Sumenov (10–1–0, 6 K. O.–T. K. O.) mérkőzése nem marad el. A chimkenti mérkőzésen az amerikai William Joppy (39–6–2) lesz a kihívó.

A Brähmer – a német a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnoka – elleni összecsapás címegyesítő mérkőzés lett volna, a kazah most annak is örülhet, hogy a gála egyik párosításának résztvevője beugrik a főmérkőzésre. Csak aztán nehogy statisztából főszereplő legyen! Főleg úgy, hogy a péntek esti mérlegelésen a címvédő még mindig csalódottságának adott hangot: „Roppant szomorú vagyok, hogy Brähmer hátat fordított nekem. Indokaiban sem vagyok százszázalékosan biztos, mert  visszautasította, hogy kazah orvos megvizsgálja. Az a gyanúnk, hogy nem is akart kiállni. Címegyesítésről álmodtam, ráadásul, Wiiliam Joppyt nem szabad lebecsülnöm, mert háromszor is eljutott a világbajnoki címig. Harminc K. O.-győzelme figyelmeztető – mondta Sumenov.

Ami azt illeti, Joppy nem „nyeretlen kétéves", az azonban nagy kérdés, hogy 40 éves korában nyer-e? Középsúlyban a WBA-nál vitézkedett, már 1996-ban világbajnok lett. Rég volt, de igaz volt. Két évvel ezelőtt nagyközépsúlyban a Nemzetközi Bokszszövetségnél (IBF) jutott vb-címmeccshez, de Lucian Bute a 10. menetben technikai K. O.-val legyőzte. Tavalyi két mérkőzésén egy-egy döntetlen és vereség a mérlege, korábban olyanokat izzasztott meg, mint Bernard Hopkins, Jermain Taylor, Felix Trinidad. Roberto Durant, Jonathan Reidet és Howard Eastmant le is győzte.

„Megtiszteltetés, hogy rám gondoltak. Úgy utaztak ide, hogy Gajrat Ahmedov lesz az ellenfelem, most pedig vébé-címért bunyózhatok. Hú, ez aztán jó érzés! Láttam Sumenov néhány meccsét, különböző stílusú bokszolók vagyunk. Sugar Ray Leonardra és Thomas Hearnsre fogok emlékeztetni – ígérte az újdonsült kihívó.

Az amerikai korábbi sikereit két súlycsoporttal lejjebb érte el, tehát nagy rá a „félnehézsúlyú kabát", elmúlt negyvenéves, Sumenov „vaddisznó" stílusban bokszol, a pontozóknál sincs hátrányban. Az esélyek egyértelműek, de a statiszták titkon főszerepre vágynak. Főleg úgy, hogy volt már a fejükön a korona.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik