Miguel Cotto megvédte világbajnoki címét

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.03.13. 18:04
null
Cotto (jobbra) legyőzte Mayorgát (Fotó: Reuters)
Miguel Cotto – ha szabad azt mondani – papírforma-győzelmet aratott Las Vegasban Ricardo Mayorga ellen, ezzel továbbra is ő maradt a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyváltósúlyú világbajnoka.

Hullámzó, ám összességében jó mérkőzést hozott az összecsapás, a 38 éves Mayorga, aki a 12. menetben kapott ki, a találkozó után bejelentette visszavonulását. Nem lehet azt mondani, hogy a nicaraguainak szerencséje van a befejező menetekkel, mert Shane Mosley is a 12. menetben végzett vele, s szombaton Cotto ellen is ez a menet volt végzetes a számára. Jóllehet, a Puerto Ricó-i hatalmas balkezes ütése szinte lecsavarta Mayorga fejét, a vesztesnek éppen az ütésváltás során megsérült bal hüvelykujja legalább akkora problémát okozott, mint ellenfele pofonja.

„Próbáltam befejezni a mérkőzést, de az ujjam nem engedte – nyilatkozta Mayorga, aki veresége ellenére békülékenyebb hangulatban volt, mint a találkozó előtt. Elismerte: – Cotto erőseket ütött, nagyszerű bajnok."

A győztes szavakban futott egy tiszteletkört: „Mayorga még mindig erős, bárkit képes legyőzni. Az egész mérkőzés jó volt, de a vége igazán nagyszerűen alakult a számomra″ – mondta Cotto, s hozzátette, nem zárkózik el a visszavágótól. Nemes gesztus, főleg annak tükrében, hogy a vesztes bejelentette visszavonulását.

Cotto 18 vb-címmeccséből 16. győzelmét aratta, először védte meg övét, amelyet tavaly Yuri Foreman (a Las Vegas-i gálán ismét vereséget szenvedett) legyőzésével szerzett meg.

MARTÍNEZ TOVÁBBRA IS BOMBAFORMÁBAN

Sergio Martínez a 8. menetben technikai K. O.-val győzött Mashantucketben az ukrán Szerhij Dzinziruk ellen. Alapvetően ez is papírforma-győzelem volt, mert az argentin „egy számmal nagyobb", mint az egyébként jó bokszoló hírében álló ukrán. Dzinziruk a veretlenségét elvesztette, de respektjét nagyváltósúlyban nem. Mérkőzésszervezője, Gary Shaw kijelentette: „Ettől függetlenül nagyváltósúlyban még mindig ő a világ legjobbja. Ebben a kategóriában nincsen a világon olyan bunyós, aki ellen ne mérkőznénk meg."

 

Az argentin viszont akár súlycsoportot is vált. Martínez győzelme után ezt mondta: „Lefogyasztok a nagyváltósúlyba, Pacquiaóval vagy Cottóval szívesen megmérkőznék. Ha Cottónak van vér a pucájában, kiáll ellenem. Addig nem állok le, amíg súlycsoportoktól függetlenül nem én leszek a világ legjobbja!"

 

Egy dolgot már mindenesetre elért. Mérkőzésszervezője, Lou DiBella szerint Carlos Monzón óta ő a legjobb argentin középsúlyú bunyós. Ez nem kis dicsőség, mivel a boxrec.com szerint Monzón minden idők harmadik legjobb középsúlyúja, Marvin Hagler és Sugar Ray Robinson után.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik