Ökölvívás: Erdei Zsolt június 4-én Kosteckivel bokszolhat

Vágólapra másolva!
2011.04.12. 20:04
null
Erdei Zsolt Kostecki ellen készülhet (Fotó: Czagány Balázs)
Címkék
Már csak néhány aláírás hibádzik, és hivatalosan is kijelenthető: Erdei Zsolt június 4-én a lengyel Davod Kosteckivel találkozik Atlantic Cityben, és a győztes három nagy szervezetnél is a világranglista élére ugrik.

Jóllehet a szerződéseket még nem írták alá, a ringpolska.pl internetes oldal világgá röpítette: június 4-én Atlantic Cityben a lengyel Dawid Kostecki (36–1, 24 K. O.–T. K. O.) lesz Erdei Zsolt (32–0, 17) következő ellenfele.

A lengyel bokszoló már tavaly is felvetődött lehetséges riválisként, most újra előkerült, csak éppen sokkal nagyobb tétért. Világbajnoki öv ugyan nem került a díjalapba, de a győztes számára kézzelfogható közelségbe kerül valamelyik.

Konkrétan: az Erdei–Kostecki meccs győztese az IBF-világbajnok Tavoris Cloud hivatalos kihívója, emellett a WBC és a WBO világranglista-vezetője is lesz (utóbbinál Erdei jelenleg is az élen áll).

Kostecki a saját Facebook-rajongói oldalán jelentette be a meccset: „Az összes szurkolóm készülhet 2011. június negyedikére és Atlantic Cityre. Erdei Zsolt és én ott leszünk. Ma megerősítették. Csókoltatok mindenkit."

„Én akkor merek mondani biztosat, ha aláírtunk mindent. Azt már megtanultam, hogy addig bármi megtörténhet – reagált a fentiekre Erdei Zsolt. – Ha Kostecki lesz a rivális, akkor teszek egy normális lépést a célom, a nagy meccs felé. Egy szintet emelkednék, több helyen is az élre kerülnék, ez olyan ajánlólevél lenne, amiből egyből következne a világbajnoki ütközet."

ERDEI ZSOLT HOVÁ HELYEZI KOSTECKIT A BOKSZTÉRKÉPEN? MEGTUDHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBÓL, AMELYBEN BŐVEBBEN FOGLALKOZUNK A TÉMÁVAL!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik