Hopkins ötvenéves koráig folytatná a bunyót

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.05.22. 16:11
null
Hopkins lett minden idők legidősebb bokszvilágbajnoka (Fotó: Action IMages)
Címkék
Teljesen megérdemelten lett minden idők legidősebb profi ökölvívó-világbajnoka Bernard Hopkins. Az amerikai a Bokszvilágtanács (WBC) félnehézsúlyú vb-címét hódította el 46 évesen és 4 hónaposan a kanadai Jean Pascaltól.

 

Noha sejtettük, hogy igaza van, azért az eredmény mást mutatott, mint a sejtés. Mármint múlt decemberben, amikor Hopkins azzal vádolta a pontozókat, hogy elcsalták a meccset. Noha Pascal leütötte, egyértelműen jobb volt, mint ellenfele.

B-Hop vasárnap hajnalban bebizonyította, tényleg jobb. Lehetne azon lamentálni, hogy a látott két meccs alapján fekszik neki Pascal stílusa, de ennyi „előnye" lehet egy több mint 46 éves matuzsálemnek.

Hopkins simán nyert pontozással, s hogy mennyire jó kondiban volt, azt mutatta, hogy a 7. menet előtt a szorítóból érkező Pascalt néhány fekvőtámasszal fogadta, majd felállt, s ott folytatta, ahol abbahagyta: kibokszolta ellenfelét. Rendkívül motivált, koncentrált volt – na persze, nemcsak másfél millió dollár volt a tét, annál sokkal több is. George Foreman 45 éves és 299 napos volt, amikor 1994-ben legyőzte Michael Moorert (nehézsúlyban), Hopkinsnak 46 évesen és 4 hónaposan sikerült ez, 192 nappal idősebben, mint George papának. Foreman gratulált az új csúcshoz. „Micsoda nagyszerű kondícióban volt! Ráadásul Pascal otthonában (Montreal ––– a szerk.) csinálta meg" – áradozott Foreman, s hozzátette, képesnek tartja Hopkinst, hogy akár 50 éves koráig bokszoljon.

„Nem éreztem magam 46 évesnek, mindössze úgy jó 36-nak – mondta az újdonsült világbajnok, aki hozzátette, más érzés, ha valaki a húszas éveiben nyert vb-címet, s más, ha 46 évesen... – Izgatott voltam – mondta, pedig nézett már a szorítóban farkasszemet Roy Jonesszal, Oscar De La Hoyával, Felix Trinidaddel vagy éppen Joe Calzaghe-val. – Mindig azzal vádolnak, hogy unalmasan bokszolok, de erre nem mondhatják, hogy unták. Így fogok bunyózni, amíg nyugdíjba nem megyek. De addig akarok bokszolni, amíg ilyen teljesítményre vagyok képes."

A vesztes elismerte Hopkins sikerét: „Jól védekezik, s rengeteg trükköt ismer. Sokat tanultam a Hopkins elleni meccsekből, remélem, a jövőben mindezt hasznosítom."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik