Alekszandr Povetkin erősebb, mint valaha

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2012.02.25. 11:27
null
Povetkin (a háttérben) Boswell megverése után ismét győzne (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Alekszandr Povetkin, a veretlen orosz nehézsúlyú bokszvilágbajnok a cirkálósúlyból érkező Marco Huck ellen lép a ringbe szombat este Stuttgartban (23.15, Digi Sport). A tét a Bokszvilágszövetség (WBA) vb-öve. Povetkint – a Klicsko fivéreket leszámítva – a legjobb nehézsúlyúnak tartják.

Alekszandr Povetkin (23–0–0, 16 K. O.–T. K. O.) a Bokszvilágszövetség nehézsúlyú világbajnoka szombat este Stuttgartban a német Marco Huck (34–1–0, 25) ellen védheti meg világbajnoki címét. Az orosz tavaly augusztusban a WBA betöltetlen címéért az üzbég Ruszlan Csagajevet győzte le, decemberben Cedric Boswell ellen pedig megvédte vb-címét. Povetkin a WBA „rendes” világbajnoka. (A nehézsúlyú világranglistát vezető Vladimir Klicsko a szervezetnél szuperbajnoki státuszban van, az ukrán tavaly júliusban már ezért a címért csatázott David Haye-jel, szuperbajnoki minőségében címvédő mérkőzésen jövő szombaton a francia Jean-Marc Mormeck lesz az ellenfele Düsseldorfban.)

HUCKOT MEGFENYEGETTÉK

A Sauerland-istálló megerősítette a Bild értesülését, amely szerint Marco Huckot halálosan megfenyegették. „Addig vadászunk rád, amíg el nem kapunk. A családod is nagy veszélyben van. Elegünk van a nagyképűsködésedből.” A fenyegetés utal a Kapitány származására is, a bunyós Muamer Hukic néven a szerbiai Ugaóban született. „Menj vissza oda, ahonnan jöttél!”

 

Huck a Bildnek a következőket mondta: „Nem félek senkitől és semmitől, csak a családomat féltem.” A bokszolót a mérkőzésig fokozott biztonsági intézkedésekkel óvják.

Povetkin – Vladimir és Vitalij Klicsko után – harmadik a világranglistán, 70 százalékos K. O.-mutatója remek. Ellenfele egy kategóriával lejjebbről, a cirkálósúlyból érkezik, a 27 éves Huck „Kapitány" tavaly novemberben még a Bokszvilágszervezet (WBO) cirkálósúlyú vb-címét védte meg, ez lesz az első összecsapása a királykategóriában. „Készen állok, hogy nehézsúlyban világbajnok legyek – mondta a német. – Nem vállaltam volna el, hogy mérkőzzek, ha nem hinnék magamban. Povetkin jó bunyós, de le tudom győzni. Már sparringoltunk egymással, csak ő nem emlékszik rám. Szombaton leütöm, én leszek az új bajnok!”

A 32 esztendős Povetkin így látja az esélyeket. „Először meglepődtem, hogy Huck kihívott, mert még sohasem bokszolt nehézsúlyban. De jó a formám, biztos vagyok benne, hogy nyerek” – nyilatkozta a címvédő.

Huck edzője, Ulli Wegner nagy meccset vár: „Izgalmas összecsapás lesz, itt az ideje, hogy végre legyen egy kis változatosság a nehézsúlyban, ehhez első lépésnek jó a szombati meccs. Marcót tehetségesebbnek tartom, mint Povetkint, és ezt a szorítóban szeretnénk bizonyítani” – mondta a kihívó trénere.

Povetkin edzője, Alekszandr Zimin is megszólalt: „Mondhatom, tanítványom húsz-harminc százalékkal erősebb, mint legutóbbi mérkőzése során.”

A mérkőzésszervező Kalle Sauerland sokat vár a mérkőzéstől: „Ez az, amire szüksége van a súlycsoportnak. Mindketten gyorsak, agresszívek és duzzadnak az önbizalomtól. S egyikőjük sem a védekezéséről híres. Látványos csata lesz!”

Povetkin győzelme esetén nem zárható ki, hogy az orosz valamelyik Klicsko fivér látóterébe kerül – Povetkin is ezt szeretné.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik