Profi boksz: agyi érkatasztrófát szenvedett a kómában tartott orosz

profiboksz.hu/NSO profiboksz.hu/NSOprofiboksz.hu/NSO profiboksz.hu/NSO
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 08:26
Rossz hírek érkeztek a hétvégén Mike Péreztől vereséget szenvedő nehézsúlyú Magomed Abduszalamov állapotáról. A mesterséges kómában tartott orosz ökölvívó agyi érkatasztrófát szenvedett.

Mint beszámoltunk róla, az ökölvívó a szombati meccse után fejfájásra panaszkodott, az őt kivizsgáló orvosok pedig vérrögöt találtak az agyában, így mesterséges kómába helyezték, valamint koponyáját is felnyitották, hogy stabilizálni tudják az állapotát. A legújabb hírek szerint azonban az elmúlt órákban – vélhetően a vérrög miatt – a 32 éves orosz sportoló akut agyi érkatasztrófát, közismert nevén stroke-ot szenvedett a kórházban, és az orvosok egyelőre gépekkel tartják életben.Mint beszámoltunk róla, az ökölvívó a szombati meccse után fejfájásra panaszkodott, az őt kivizsgáló orvosok pedig vérrögöt találtak az agyában, így mesterséges kómába helyezték, valamint koponyáját is felnyitották, hogy stabilizálni tudják az állapotát. A legújabb hírek szerint azonban az elmúlt órákban – vélhetően a vérrög miatt – a 32 éves orosz sportoló akut agyi érkatasztrófát, közismert nevén stroke-ot szenvedett a kórházban, és az orvosok egyelőre gépekkel tartják életben.

„Súlyos stroke volt, gépekkel tartják életben. Elképzelhető, hogy kómában marad végleg, de az is, hogy »csak« néhány hétig marad kómában. Még senki sem tudja” – mondta a bunyós állapotáról Nathan Lewkowicz promóter, aki hozzátette, Abduszalamov 40 fokos láza önmagában is életveszélyes.

profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik