Ökölvívás: korrekorder világbajnok lett a veterán brit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.22. 11:28
A spanyol Kiko Martínez sikeresen, technikai K. O.-val megvédte a kispehelysúlyú világbajnoki címét szombaton. Ugyancsak az IBF szervezetnél az eddig betöltetlen harmatsúlyú világbajnoki trónért kiírt meccsen a brit Stuart Hall remek mérkőzésen pontozással legyőzte a dél-afrikai Vusi Malingát.

Szombat este hazai ringben, Spanyolországban tette kockára első ízben az augusztusban, Jhonatan Romero legyőzésével begyűjtött kispehelysúlyú IBF-világbajnoki címét Kiko Martínez. A 27 éves spanyol aktuális ellenfele, a dél-afrikai Jeffrey Mathebula hasonló „terrorban" részesült, mint az előző mondatban már említett Romero, ugyanis Martínez a nyitó gongtól kezdve folyamatos és agresszív nyomást gyakorolt a kihívóra, akit végül a 9. menetben, technikai K.O.-val léptetett le Eddie Claudio vezetőbíró. Kiko Martínez. A 27 éves spanyol aktuális ellenfele, a dél-afrikai Jeffrey Mathebula hasonló „terrorban" részesült, mint az előző mondatban már említett Romero, ugyanis Martínez a nyitó gongtól kezdve folyamatos és agresszív nyomást gyakorolt a kihívóra, akit végül a 9. menetben, technikai K.O.-val léptetett le Eddie Claudio vezetőbíró.

A brit Stuart Hall élete mérkőzésén gyűjtötte be karrierje első világbajnoki övét, miután Leedsben legyőzte a dél-afrikai Vusi Malingát.

Az IBF szervezet betöltetlen harmatsúlyú világbajnoki címéért kiírt – akár az év mérkőzése címre is esélyes – összecsapás kiváló, nyílt sisakos küzdelemmel örvendeztette meg a publikumot, és ugyan a nyitó menetben még Hall tűnt meggyőzőbbnek, a fordított alapállású Malinga pár perc alatt sikeresen bemelegedett, ezzel pedig visszajött a találkozóba.

A nonstop ütésváltásokkal tarkított meccs során mindkét bunyós szemöldöke felszakadt, és úgy tűnt, az öldöklő küzdelem bármelyik pillanatban befejeződhet idő előtt, de végül a pontozókra maradt a döntés, akik egyhangúlag (117:110, 117:110, 116:111) a 34 éves Hallt látták jobbnak. A darlingtoni bunyós ezzel rekordot döntött – legalábbis a Fightnews.com szaklap szerint –, ugyanis ő az első brit öklöző, aki ilyen idősen jutott első ízben világbajnoki címmérkőzésig.

Kilencedik címvédésén is sikerrel vette az akadályt, s így megtartotta a nagylégsúlyú WBO-világbajnoki övét Omar Andrés Narváez. Az argentin bunyós szokás szerint hazai „pályán", Buenos Airesben húzott kesztyűt, kihívója pedig a mexikói David Carmona volt.

A találkozó során Narváez végig dominált (a beszámolók szerint riválisa állandó hátramenetben csak a védekezésre koncentrált), és a 38 éves címvédő fel is őrölte a kevés ellenállásra képes Carmonát. Narváez a hatodik menetben egy testütéssel padlóra küldte ellenfelét, aki a hetedik felvonásig még úgy-ahogy tartotta magát, ekkor azonban a segédei bedobták a törölközőt, és megmentették védencüket a még nagyobb veréstől.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik