Profi boksz: Klicskót világkörüli turnéra vinné edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.27. 09:35
null
Vladimir Klicsko jobbegyenese ismét lesújtott (Fotó: Action Images)
Mint ismeretes, az ukrán Vladimri Klicsko (62-3, 52) szombaton, Oberhausenben ötödik menetes K.O.-győzelemmel védte meg a Bokszvilágszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki öveit az ausztrál Alex Leapai (30-4-3, 24) ellen. Az összecsapást követően az ukrán edzője, Jonathon Banks világkörüli turnéról beszélt, míg Vladimir Klicsko arról, hogy szeretne ugyanolyan szerény maradni, mint eddig.

„Tökéletes teljesítmény volt" – mondta tanítványa Alex Leapai elleni kiütéses sikerét követően Vladimir Klicsko edzője, Jonathon Banks.

„Gyerünk, menjünk Új-Zélandra, menjünk Ausztráliába, Dél-Afrikába. Ez a világbajnoki cím, a világbajnokság, gyerünk, utazzuk be az egész világot az elkövetkezendő másfél-két évben! Azt akarom, hogy a világon mindenhol megismerjék ezt a tehetséges embert" – lelkendezett az ausztrál elleni győzelem után az ukrán világbajnok mestere.

Klicsko így ütötte ki Leapait

A kérdés persze csak az, hogy a jelenlegi nehézsúlyú mezőnyben akad-e számára bárhol a világon olyan ellenfél, aki valós kihívást jelenthet.

„A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy megmaradjak ugyanannak az embernek, aki vagyok. Hogy továbbra is ugyanúgy tudjak koncentrálni, mint eddig, hogy ne váljak nagyképűvé azért, mert sok éven át bajnok vagyok" – adta meg a választ a fenti felvetésre a 38 éves Vladimir Klicsko.

Testvére, a már visszavonult, politikai pályára lépő, 42 éves Vitalij Klicsko is arról beszélt, hogy öccse verhetetlen a világon, egyúttal annak a véleményének is hangot adott, hogy nem csak a legjobb bokszoló, hanem az egyik legjobb sportoló is a világon.

Az idősebbik Klicsko szerint a következő cél az lehet Vladimir számára, hogy az ő korábbi övét, a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki címét is visszaszerezze a család számára. Vitalij visszavonulása óta ez a cím betöltetlen, május 10-én Los Angelesben küzd meg érte a korábban általa már legyőzött amerikai Chris Arreola és a kanadai Bermane Stiverne (egy évvel ezelőtt is összecsaptak, akkor a kanadai győzött).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik