Ökölvívás: gazdára talált Vitalij Klicsko vb-öve

Vágólapra másolva!
2014.05.11. 09:39
null
Bermane Stiverne (jobbra) nem várt a gazdátlan vb-övre, idő előtt fejezte be a meccset (Fotó: pound4pound.com)
Közönségszórakoztató mérkőzésen gyűjtötte be a Vitalij Klicsko által hátrahagyott, betöltetlen WBC nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnoki címet Bermane Stiverne.

 

A haiti származású, de kanadai állampolgárságú bunyós Los Angelesben adott visszavágási lehetőséget korábbi legyőzöttjének, Chris Arreolának. A találkozót a várakozásoknak megfelelően Arreola kezdte agresszívabban, míg Stiverne főként a kontrákra épített. Az akciódús összecsapás a hatodik menetben vett drámai irányt, miután Stiverne egy „gyilkos”, halántékra mért ütéssel küldte meg Arreolát. Az amerikai-mexikói öklöző rogyadozó lábbal, de felállt, és jelezte, készen áll a folytatásra. Stiverne vérszagot érezve azonnal támadásba lendült, és kemény bombákkal kínálta meg a láthatóan megroggyant Arreolát, akire néhány másodperc múlva újra számolni kellett, majd nem sokkal később Jack Reiss vezetőbíró technikai K. O.-val leléptette Arreolát.

NIETES KIÜTÖTTE FUENTEST

Tavaly márciusban még döntetlent bokszolt egymással a WBO kislégsúlyú világbajnoka, Donnie Nietes és kihívója, a korábbi szalmasúlyú világelső Moises Fuentes, azonban helyi idő szerint szombaton este előbbi öklöző pontot tett a lezáratlan történet végére. A Fülöp-szigeteken megrendezett visszavágón a helyi Nietes pontosabb és határozottabb bokszot bemutatva három alkalommal is padlóra küldte mexikói riválisát, akit végül a kilencedik menetben technikai K. O.-val léptetett le Robert Byrd mérkőzésvezető.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik