Ökölvívás: Nakota Veronika negyeddöntős, Hámori Luca kiesett az Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.04.22. 18:59
Nakota Veronika (jobbra) bejutott a nyolc közé (Fotó: Imago Images)
A hétfő délutáni programban érdekelt négy magyar közül egyedül Nakota Veronika győzött és jutott be a nyolc közé a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon, melyen az olimpiai kvótás Hámori Luca kiélezett mérkőzésen veszített.

 

A kontinenstorna ötödik versenynapja két sima vereséggel indult magyar szempontból. Előbb a 60 kilogrammban érdekelt Kukhta Valdislava kapott ki az orosz Nune Aszatriantól egyhangú pontozással, majd a 63 kilóban szereplő Cifra Diána szenvedett pontozásos vereséget a svájci Anna Julia Jennivel szemben.

Ezek után következett a 75 kilóban érdekelt Nakota Veronika, aki remekül kezdett a lengyel Oliwia Toborek ellen és az első menetet simán nyerte. A második szakaszban aztán a rivális váltott és meggyőzőbb teljesítményt nyújtott. Majd a harmadik három percben nyílt sisakos küzdelem zajlott a ringben, mindkét fél sokat ütött, s az óriási csatából végül Nakota jött ki jobban, aki 4–3-as megosztott pontozással győzött.

Nakota meccsének harmadik menetével egy időben kezdte meg első találkozóját az Eb-n Magyarország első női ökölvívó olimpikonja, Hámori Luca (66 kg), aki hosszú kihagyás után lépett újra komoly versenyen ringbe, ugyanis a decemberi országos bajnokságot követően vállműtéten esett át. A kőszegiek kedvencének nem volt szerencsés a sorsolása, ugyanis azzal a belga Oshin Deriewvel kellett megküzdenie, aki hozzá hasonlóan a tavalyi Európai Játékokon szerzett kvótát a párizsi játékokra, ráadásul az ottani elődöntőben legyőzte őt.

A két kiváló öklöző ezúttal is élvezetes, rengeteg ütéssel tarkított meccset vívott egymással, melynek harmadik menetét döntetlenről kezdték, s abban az elsőtől az utolsó másodpercig számolatlanul mérték egymásra a csapásokat. Az utolsó szakasz első percében egyértelműen Hámori indításai voltak pontosabbak, nem egyszer már úgy tűnt, meg is fogja a belgát, de Deriew jól állt a lábán és a magyarhoz hasonlóan végigküzdötte a meccset, melynek végén a megosztott pontozás (3–4) neki kedvezett.

A hétfő esti folytatásban még négy magyar lép ringbe a szerb fővárosban. Mezei Petra (50 kg), Lakotár Hanna (54 kg) és Dobos Rebeka (57 kg) a legjobb nyolc közé jutásért, míg Fehér Koppány (92 kg) a már biztos érmet jelentő elődöntőért küzd meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik