Milan: Allegri júniusban távozik, semmi nem tarthatja vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.05. 18:50
null
Allegri már szilveszterkor jelezte, hogy távozik, most megerősítette: döntése végleges (Fotó: Reuters)
Massimiliano Allegri, az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője sajtótájékoztatón erősítette meg: mindenképpen távozik a kispadról a 2013–2014-es idény végén.

„Már karácsony előtt beszéltem Adriano Gallianival a döntésemről, júniusban távozom. A döntésemet már korábban, a nyáron meghoztam. Nem lehet egy klubnál maradni egy egész életre” – kezdte Allegri.

„Profik vagyunk, és profiként kell dolgoznunk tovább a szerződésemből hátralevő időben. Négy évet tölthettem itt, és köszönetet kell mondanom a lehetőségért Berlusconi elnöknek, Adriano Gallianinak és a klub stábjának. A döntésem végleges, és semmi sem másíthatja meg. A klub megtalálja majd a megfelelő utódot. A lehető legjobban szeretném befejezni a tevékenységemet a Milannál – nem tudom, hogy visszakapaszkodhatunk-e még a bajnokság élmezőnyébe, de ez a cél. Mindenki azt hiszi, hogy a BL-ben végünk lesz gyorsan, de úgy érzem, van esélyünk elérni a negyeddöntőt” – tette hozzá.

A Milannal bajnokságot (2010–2011) és olasz szuperkupát (2011) nyert Allegri eddig 176 mérkőzésen irányította a milánói piros-feketéket, mérlege kevéssel ötven százalék fölötti. A 2013–2014-es szezonra látványosan megfáradt a kapcsolata csapatával, az egész idényben gyengélkedő Milan tizenhét forduló után mindössze a tizenharmadik a Serie A-ban, lemaradása a még nemzetközi kupaszereplést érő 5. helyen álló Internazionaléval szemben tizenkét pont. A Milan két kupában még áll: az Olasz Kupában a Spezia ellen játszik, míg a Bajnokok Ligájában az Atlético Madriddal vív nyolcaddöntőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik