Juventus: Az önbizalom újra átcsapott rettegésbe - Buffon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.07. 11:01
Számításba véve a Napoli ellen tizenegyesekkel elveszített szuperkupa-mérkőzést, a Juventus a legutóbbi hat tétmeccsén már az ötödik döntetlenjét játszotta kedd este. Az Inter elleni bajnoki 1–1 ugyanannak a következménye, mint a korábbi pontvesztések – legalábbis a rutinos torinói kapus, Gigi Buffon szerint.

„Ugyanaz történt, ami a közelmúlt több mérkőzésén. Önbizalomtól duzzadva kezdünk, rámenősen, ahogyan a magát esélyesebbnek érző csapathoz illik, aztán az első nehézségek láttán ránk tör a rettegés. Így volt a Sampdoria, a Torino és a Napoli ellen is. Érettebben kell futballoznunk, hogy a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is elérjük, amit szeretnénk” – fogalmazott Gianluigi Buffon, hozzátéve, hogy az utóbbi hetek gyengébb eredményeit megelőzően a Juve hónapokon át szórakoztató és eredményes futballt nyújtott, továbbra is vezeti a tabellát, úgyhogy megalapozatlanok a trénert érő kritikák.Gianluigi Buffon, hozzátéve, hogy az utóbbi hetek gyengébb eredményeit megelőzően a Juve hónapokon át szórakoztató és eredményes futballt nyújtott, továbbra is vezeti a tabellát, úgyhogy megalapozatlanok a trénert érő kritikák.

„Kár, hogy nem tudtuk győzelemmel kezdeni az évet, de legalább az első félidőben nagyszerűen játszottunk – vette át a szót Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. – Egyirányú volt a játék, de sajnos nem tudtuk tartani a szintet kilencven percen át, a kapott gól előtt összekuszálódtak a soraink, sok technikai hibát követtünk el, egyértelmű, hogy javulásra van szükség. Jobban kell összpontosítani, még a legvégén is életveszélyes kontrát engedtünk nekik, pedig mi voltunk emberfórban."

Roberto Mancini kinevezése óta az Inter már negyedszer nyert vagy játszott döntetlent úgy, hogy hátrányból kellett harcolnia, a tréner mégsem maradéktalanul elégedett.

„Sajnálhatjuk, hogy elszalasztottuk a győzelmet – értékelt a lefújás után Roberto Mancini. – A Juve az első félidőben szerezhetett volna még egy gólt, de a meccsek kilencven percig tartanak, márpedig a szünet után nekünk volt három-négy helyzetünk, úgyhogy nincs miért örülnünk ennek az eredménynek. Hibák mindig előfordulnak, de úgy érzem, javulóban vagyunk, még ha a helyzetkihasználásunk egyelőre nem emlékeztet egy élcsapatéra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik