Serie A: Cesc Fabregas irányítja a továbbiakban az újoncot

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 17:44
Fabregas 2028-ig kötelezte el magát a klub mellett (Fotó: Como 1907)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) újonc Como Cesc Fabregast nevezte ki a csapat vezetőedzőjének, akivel négyéves szerződést kötött.

 

A korábbi világ- és kétszeres Európa-bajnok középpályás eddig is a klub kötelékéhez tartozott, hiszen tavaly a Comóból vonult vissza, majd a B-csapat és az U19-es együttes edzője lett. Moreno Longo távozása után novembertől egy hónapra megbízott vezetőedzőként irányította az akkor másodosztályú gárdát, Osian Roberts ideiglenes kinevezését követően pedig másodedzőként dolgozott a szakmai stábban.

A klub úgy döntött, a walesi szakember a továbbiakban fejlesztési igazgatóként segíti az egyletet, Cesc Fabregas pedig a vezetőedzői posztot tölti be – nem mellesleg részvényes is.

„Nagyon örülök, hogy vezetőedzőként vághatok neki az új szezonnak, és rendkívül hálás vagyok a vezetőségnek, hogy megbíztak ezzel a feladattal. Ugyanolyan ambiciózus vagyok, mint a klub, és szerintem ez még csak a kezdete annak, ahová ez a csapat eljuthat. Nehéz és fontos idény vár ránk, de én és a szakmai stáb többi tagja is készen áll, és mind hiszünk a sikerben” – nyilatkozta a comói együttes honlapjának a 37 éves spanyol tréner.

A Como a Serie B második helyezettjeként jutott fel az élvonalba, ahol ezt megelőzően a 2002–2003-as idényben szerepelt.


Szintén pénteken jelentette be a Como, hogy szerződtette a négyszeres spanyol válogatott Alberto Morenót. A 32 esztendős védő a Sevillában, a Liverpoolban és a Villarrealban futballozott eddig, az olaszokhoz pedig egy idényre írt alá, de a szerződése automatikusan meghosszabbodik egy évvel bizonyos feltételek teljesülése esetén. A BL- és El-győztes játékos előtt korábban már Andrea Belotti és Pepe Reina érkezését is bejelentette a klub, amely a hírek szerint Raphaël Varane-t és Mats Hummelst is meg akarja szerezni.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik