A 89. és a 95. percben szerzett gólokkal mentett pontot a Torino ellen a Milan

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.17. 23:05
Hatalmas hajrában mentett pontot a Milan (Fotó: Getty Images)
A Milan a hajrában hat perc alatt szerzett két góllal mentett pontot a Torino ellen, míg az Empoli gól nélküli döntetlent játszott a Monzával az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) első fordulójában.

Az előző idényben ezüstérmes Milan a tizedik helyen végző Torinót fogadta. Az első helyzet a hazaiaké volt, Rafael Leao közeli lövése a kapu fölé szállt a 7. percben. A következő komolyabb lehetőségre a 30. percig kellett várni, amikor Raoul Bellanova a bal kapufára fejelt, és a kipattanó labdát Malick Thiaw juttatta szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába. 

Az első félidő végén Mike Maignan két bravúrt is bemutatott, de Rafael Leao újabb próbálkozásánál Vanja Milinkovics-Szavics is résen volt. 

A második játékrészben megduplázta előnyét a Torino: Valentino Lazaro adta be a labdát, Duván Zapata pedig közvetlen közelről fejelt a kapuba. A milánóiak folyamatosan próbálkoztak, és a 89. percben az első milánói tétmérkőzésén pályára lépő Álvaro Morata lépett bele Tijjani Reijnders lapos labdájába, amely védhetetlenül a bal alsó sarokban kötött ki.

A tízperces hosszabbítás ötödik percében Yunus Musah tekerte középre a labdát, amit Noah Okafor bombázott átvétel nélkül a kapu jobb oldalába, így 2–2-vel zárult a találkozó. Horváth Krisztofer a kispadról nézte végig a találkozót.

A másik szombat esti meccsen az Empoli és a Monza összesen 13 lövéssel próbálkozott, de gól nem született.

SERIE A
1. FORDULÓ
Milan–Torino 2–2 (Morata 89., Okafor 90+5., ill. Thiaw 30. – öngól, Zapata 68.)
Empoli–Monza 0–0

VASÁRNAP
18.30: Bologna–Udinese
18.30: Verona–Napoli
20.45: Cagliari–Roma
20.45: Lazio–Venezia
HÉTFŐ
18.30: Lecce–Atalanta
20.45: Juventus–Como

Korábban
Genoa–Internazionale 2–2 (Vogliacco 20., Messias 90+5., ill. M. Thuram 30., 85.)
Parma–Fiorentina 1–1 (Man 20., ill. Biraghi 75.)
Kiállítva: Pongracic (83., Fiorentina)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik