A Barca után a Real Madridtól és a Manchester Citytől igazolt a Serie A újonca

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 09:44
Nico Paz csatlakozott a comói csapat keretéhez (Fotó: Como 1907/Facebook)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) egyik újonca, a Como szerződtette az argentin Nico Pazt a Real Madridtól, valamint kölcsönvette honfitársát, Máximo Perronét a Manchester Citytől.

 

Néhány nappal azután, hogy bejelentette a Barcelonától távozó Sergi Roberto érkezését, a Como közölte, hogy négy évre szerződtette a Real Madrid játékosát, Nico Pazt, akiért a hírek szerint 6 millió eurót fizetett a Serie A-újonc.

„Sokat jelent nekem, nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok ehhez a családhoz – mondta a 19 éves támadó középpályás új klubja honlapjának. – Nagy előrelépés ez a pályafutásomban, és rendkívül izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a projektnek. Nagyon várom már, hogy elkezdhessem a munkát.”

Cesc Fabregas vezetőedző is nyilatkozott a csapat új játékosáról: „Más klubok részéről is nagy volt az érdeklődés Nico iránt, ami nem meglepő. Az előző szezonban minden percet kihasznált, amit a pályán tölthetett a világ legjobb játékosai között, hogy megmutassa, mire képes, és jó benyomást tett. Izgalmas tehetség, ballábas, remek a szélen meg középen is, már alig várom, hogy együtt dolgozhassak vele.”

Az argentin U20-as válogatott futballista 2016-ban, 11 évesen csatlakozott a Real Madridhoz, az első számú csapatban novemberben mutatkozott be. Összesen nyolc mérkőzésen jutott szóhoz az előző évadban a „habfehéreknél”, a Napoli elleni Bajnokok Ligája-találkozón győztes gólt szerzett.


További hír még, hogy a Como egy évre kölcsönvette a Manchester Citytől a szintén argentin Máximo Perronét, és az olasz egyletnek opciós joga van arra, hogy egy esztendővel meghosszabbítsa a kontraktust.

A védekező középpályás 2023 januárjában öt és fél éves szerződést kötött a Cityvel, amelynek színeiben egy bajnoki és egy FA-kupa-mérkőzésen lépett pályára, majd kölcsönben a spanyol Las Palmashoz került, amelynek színeiben a 2023–2024-es szezonban 29 bajnoki találkozón és két kupameccsen játszott.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek, ebben a klubban és városban, nagyon várom már, hogy futballozhassak. Úgy gondolom, erre a lépésre szükségem volt a pályafutásom és a fejlődésem érdekében. Tetszik az edző felfogása és játékstílusa, emellett ez egy igazán érdekes klub, jó a csapat, ezért döntöttem úgy, hogy idejövök” – árulta el a klub honlapjának a 21 esztendős játékos.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik