Búcsúzott a Serie A listavezetője az Olasz Kupától

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.24. 23:00
Stefano GuidiNicolas Haas (32) szerezte a győztes gólt a Torino otthonában (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Olasz Kupában kedden előbb a másodosztályú Sassuolo jutott a legjobb 16 közé, miután idegenben 2–0-ra legyőzte az élvonalbeli Leccét, majd a Cagliari 1–0-ra nyert a Serie B-ben érdekelt Cremonese ellen, végül az Empoli 2–1-es sikerrel búcsúztatta az első osztályban listavezető Torinót.

 

A Sassuolo az előző idényben – amikor kiesett a Serie A-ból – nem tudta legyőzni a Leccét, idegenben 1–1-et játszott ellene, otthon 3–0-ra kikapott tőle. Most viszont megszerezte a vezetést, a kétszeres bosnyák válogatott Tarik Muharemovic a 13. percben fejjel vette be a hazai kaput. A Leccének egyik helyzetét sem sikerült kihasználnia, a vendégek pedig a 79. percben lezárták a mérkőzést, Luca D'Andrea szépen lőtt 16 méterről a jobb alsóba (0–2). A Sassuolo a Milannal találkozik a nyolcaddöntőben.

A Cagliari és a másodosztályú Cremonese találkozóján nagy volt a hazaiak fölénye, ennek ellenére egy gól döntött, a 60. percben Tommaso Augello bal oldali beadása után Gianluca Lapadula bevetődve lőtt közelről a kapuba (1–0). A Cagliarira a Juventus vár a következő körben.

Mind a Torino, mint az Empoli veretlen volt a mérkőzést megelőzően az idényben, így vágtak neki a kupacsatának. Fél óra elteltével a vendégek kerültek előnybe, Emmanuel Ekong a bal felső sarokba csúsztatott. A hazaiak nyomtak, és a 74. percben egyenlítettek, a pénteki bajnokin a Verona ellen szintén betaláló Ché Adams fejjel volt eredményes. A rendes játékidő utolsó percében azonban eldőlt a meccs, Nicolas Haas egy szöglet után öt méterről bekotorta a labdát, így az Empoli jutott tovább a legjobb 16 közé, ahol a Fiorentinával csap össze.

OLASZ KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUÁSÉRT
Lecce–Sassuolo (II.) 0–2 (Muharemovic 13., D'Andrea 79.)
Cagliari–Cremonese (II.) 1–0 (Lapadula 60.)
Torino–Empoli 1–2 (C. Adams 74., ill. Ekong 30., N. Haas 90.)
SZERDA
16.00: Pisa (II.)–Cesena (II.)
18.30: Udinese–Salernitana (II.)
21.00: Genoa–Sampdoria (II.)
CSÜTÖRTÖK
18.30: Monza–Brescia (II.)
21.00: Napoli–Palermo (II.) (Tv: Match4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik