Serie A: a Fiorentina a felcsúti iksz után a Monzával sem bírt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 20:44
Daniel Maldini (14) szerezte a Monza második gólját a Fiorentina ellen (Fotó: AFP)
A Serie A 3. fordulójában a Fiorentina 0–2-ről mentett pontot hazai pályán a Monza ellen.

 

A Serie A-ban két döntetlennel nyitó Fiorentina a Puskás Akadémia elleni, kínkeserves Konferencialiga-továbbjutás (a meccs végére kilenc emberrel játszó olasz csapat csak 11-esekkel tudott győzni Felcsúton) után a bajnokságban az eddig még gólt sem szerző, egypontos Monzát fogadta. A Fiorentina vezetőedzője, Raffaele Palladino hét helyen változtatott a felcsúti kezdőcsapatán.

A firenzeiek azonban hiába játszottak fölényben a meccs elejétől, a 19. percben a jobbról középre passzolt labdából a bosnyák Milan Duric a vendégeknek szerzett vezetést.  Sőt, Daniel Maldini 21 méteres, lapos lövésének köszönhetően a 32. percben már 2–0-ra vezetett a Monza, amely kétszer találta el a kaput bő fél óra alatt három kísérletből, és mindkettőből gól született. A Milan-legenda, Paolo Mladini fia a nyolcadik gólját szerezte a Serie A-ban, ebben az idényben az elsőt.

A szünet előtt a csütörtökön Felcsúton is eredményes, 15-szörös olasz válogatott Moise Kean révén ugyan szépített a Fiorentina, de a firenzeiek a folytatásban sem játszottak jól, és csak futottak az eredmény után. A meccs hajrájában azonban összejött az egyenlítés.

A 90. percben Kean négyméteres fejesénél már megvolt az esélye a hazaiaknak az egyenlítésre, de Stefano Turati nagyot védett, majd Armando Izzo felszabadított. A hosszabbításban, a 96. percben viszont a nyáron az Union Berlinből igazolt Robin Gosens szöglet utáni fejeséből pontot mentett a Fiorentina Alessandro Nesta vezetőedző csapatával szemben. A Fiorentina a Puskás Akadémia elleni két döntetlennel együtt így öt tétmeccsen öt döntetlennél tart az új idényben.

A másik kora esti meccsen a Verona a második félidőben két gólt szerzett a Genoa vendégeként, ezzel győzött 2–0-ra.

OLASZ SERIE A
3. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Fiorentina–Monza 2–2 (Kean 45., Gosens 90+6., ill. Duric 19., Maldini 32.)
Genoa–Verona 0–2 (Tchatchoua 55., Tengstedt 64. – 11-esből)
KÉSŐBB
20.45: Juventus–Roma (Tv: Arena4)
20.45: Udinese–Como

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik