Victor Osimhen a Galatasarayban folytatja kölcsönben – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 20:26
Victor Osimhen Galatasaray-mezben (Fotó: galatasaray.org)
A Galatasaray a hivatalos oldalán jelentette be, hogy kölcsönvette a Napolitól elvágyódó nigériai válogatott labdarúgót, Victor Osimhent.

„Hivatalosan is bejelentjük, hogy csapatunknak sikerült megállapodnia Victor Osimhen kölcsönvételéről” – olvasható a török klub honlapján.

A bejelentés senkit nem érhetett váratlanul, hétfőn már cikkeztünk arról, hogy a Galatasaray kölcsönveheti az idényre a nigériai csatárt. A török bajnoki címvédőnek azért lett hirtelen szüksége új támadóra, mert Mauro Icardi a csapat szombati bajnokiján sérülést szenvedett a hátsó combizmában, amiatt miatt előreláthatólag egy hónap kihagyás vár rá, bár a felépülés időtartamát a klub nem erősítette meg.

Ezzel természetesen csak ideiglenesen zárul le Osimhen átigazolási drámája, hiszen a 2024–2025-ös kiírás végén mindenképp vissza kell térnie a Napolihoz.

A csatár iránt a Chelsea és több szaúdi klub is érdeklődött. Az öt topliga átigazolási időszaka péntek este ért véget, azonban a nigériai támadó nem igazolt sehova. A Sky Sport szerint a Chelsea 4 millió eurós fizetést ajánlott neki, amihez további négymillió járt volna különböző feltételek teljesülése esetén, viszont a Napolinál 11 milliót keresett. A játékos állítólag legalább évi 8-9 milliós bért szeretett volna magának, amibe a londoni klub nem ment bele, így meghiúsult az átigazolás. 

Az Al-Ahli is bejelentkezett a 25 esztendős játékosért, ráadásul a szaúdi klub négyéves, évi 40 millió eurós szerződést kínált a játékosnak. Erre rá is bólintott Osimhen, de a Napoli nem fogadta el a 80 milliós vételiajánlatot, legalább 85-öt szeretett volna. Az Al-Ahli ebbe már nem ment bele, Osimhen helyett szerződtette 40 millió euróért Ivan Toney-t a Brentfordból.

Fabrizio Romano transzferguru arról számolt be a hivatalos X-oldalán, hogy a Galatasaray átvette Osimhen fizetését 2025 júniusáig. Az ideiglenes átigazolás mellett a Napoli egyébként azt is megerősítette, hogy 2027 júniusáig meghosszabbítja a csatár szerződését, akinek az új kivásárlási ára így 75 millió euró.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik