Lukaku gólt lőtt, két gólpasszt adott: a Napoli megerősítette első helyét a tabellán

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 22:48
Romelu Lukaku volt a meccs egyik legjobbja (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 7. fordulójában a Napoli 3–1-re megverte a Comót, míg a Verona 2–1-re nyert a Venezia ellen.

NAPOLI–COMO

Csupán 25 másodperc kellett az éllovas Napolinak a vezetés megszerzéséhez, Romelu Lukaku passza után Scott McTominay lőtt kapufás gólt 12 méterről. Az első félidőben ennek ellenére nem játszott alárendelt szerepet a Como, a Real Madridtól szerződtetett Nico Paz többször is próbálkozott, egyszer a kapufát is eltalálta. A szünet előtt viszont egyenlített az újonc, Gabriel Strefezza 22 méterről kilőtte a jobb alsót.

A szünet után már abszolút fölényben futballoztak a hazaiak, és a volt Barca-játékos, Sergi Roberto visszahúzta Mathías Olivera, ami után büntetőt kapott a nápolyi csapat. Lukaku laposan középre lőtt, így ismét előnybe került a vendéglátók. A Como a második játékrészben nem tudott helyzeteket kidolgozni, a hajrában pedig a Napoli lezárta a meccset, Lukaku kiugratását követően David Neres értékesítetette a ziccerét. 3–1

VERONA–VENEZIA

A 2. percben Hans Nicolussi Caviglia szöglete átszállt a hosszúra, Gaetano Oristanio pedig néhány méterről a kapuba fejelt, így hamar vezetett a Venezia, de Casper Tengstedt góljával gyorsan egalizált a Verona a venetói derbin. A folytatásban is adódott gólszerzési lehetőség mindkét csapat előtt, az egyik oldalon Tengstedt és Giangiacomo Magnani, a másikon Ridgeciano Haps és Issa Doumbia találhatott volna be.

A második félidőben Ondrej Duda kísérletét hárította Jesse Joronen, Dailon Livramento pedig nem találta el a kaput, de egyértelműen a hazaiak álltak közelebb az újabb gólhoz. A 81. percben viszont már sikerült betalálni: Darko Lazovic szöglete után Grigorisz Kasztanosz a hosszúról visszafejelte a labdát, Joronen pedig olyan ügyetlenül nyúlt bele, hogy beütötte a saját kapujába. A ráadásban Lorenzo Montipónak egyszer még védenie kellett, de megőrizte előnyét a Verona. 2–1

OLASZ SERIE A
7. FORDULÓ
Napoli–Como 3–1 (McTominay 1., Lukaku 53. – 11-esből, Neres 86., ill. Strefezza 43.)
Verona–Venezia 2–1 (Tengstedt 9., Joronen 81. – öngól, ill. Oristanio 2.)
SZOMBAT
15.00: Udinese–Lecce
18.00: Atalanta–Genoa (Tv: Arena4)
20.45: Internazionale–Torino (Tv: Arena4)
VASÁRNAP
12.30: Juventus–Cagliari (Tv: Arena4)
15.00: Bologna–Parma
15.00: Lazio–Empoli
18.00: Monza–Roma
20.45: Fiorentina–Milan

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik