Őrület a San Siróban: nyolcgólos döntetlen a Derby d'Italián

Vágólapra másolva!
2024.10.27. 19:55
Dumfries lövése után már azt hihettük eldőlt a mérkőzés (Fotó: Getty Images)
Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 9. fordulójában az Internazionale hazai pályán fogadta a Juventust. A végletekig kiélezett találkozón hiába vezetett már két góllal is a címvédő Inter a csereként beállt Yildiz duplájának hála 4–4-es eredménnyel zárult a találkozó.

 

OLASZ SERIE A
9. FORDULÓ
INTERNAZIONALE–JUVENTUS 4–4 (3–2)
Milánó, San Siro. Vezette: Guida
INTER: Sommer – Pavard (Bisseck, 63.), De Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Zielinski (Frattesi, 63.), Mhitarjan, Dimarco (Darmian, 77.) – M. Thuram (Taremi, 87.), L. Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi
JUVENTUS: Di Gregorio – Cambiaso, Kalulu, Danilo (Gatti, 77.), Cabal – Locatelli, Fagioli (Yildiz, 62.) – T. Weah (Savona, 62.), McKennie (K. Thuram, 83.), F. Conceiaco – Vlahovics (Mbangula, 77.). Vezetőedző: Thiago Motta.
Gólszerző: Zielinski (15., 37. – mindkettőt 11-esből), Mhitarjan (35.), Dumfries (53.), ill. Vlahovics (20.), T. Weah (26.), Yildiz (71., 82.)

SOK A SÉRÜLT, mondták mindkét csapatnál. A védelemből az egyik oldalon Francesco Acerbi, a másikon Bremer, a fedezetsorból Hakan Calhanoglu és Carlos Augusto, amott Nico González és Teun Koopmeiners hiányzott, így a rangadó fontos kérdése volt: ki tudja jobban pótolni a sérülteket?

Nos, a török karmester helyére jelölt lengyel Piotr Zielinski két gólt lőtt az első félidőben, mindkettőt büntetőből, és a kettő között rengeteg esemény történt. A Marcus Thuram ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt tizenegyesre ragyogóan reagált a Juventus: előbb Juan Cabal okosan a védelem mögé ívelt labdáját Weston McKennie önzetlenül lekészítette Dusan Vlahovicsnak, aki közelről egyenlített, majd a szupertehetség, Francisco Conceicao (édesapja, Sergio két évig volt az Inter légiósa) ment át a hazai védelmen, és miután jobbról élesen középre adta a labdát, Timothy Weah az üres kapuba lőtt: 1–2!

Lassú, megfontolt labdajáratással próbált magához térni a bajnok a rekordbajnok ellen, és a fekete-kék drukkerek által egyre többet szapult örmény Henrih Mhitarjan adott lendületet a házigazdának: két kényszerítő után ballal a jobb alsó sarokba lőtt. Ezután Piere Kalulu akkorát rúgott a Budapesten gólt fejelő Denzel Dumfries combjába, hogy a csattanás Torinóig hallatszott: Piotr Zielinski ezt a büntetőt is belőtte, igaz, itt Michele Di Gregorio beleért a labdába, de menteni nem tudott, ismét az Inter vezetett.

Csak összehasonlításképpen: 1978 áprilisában esett négy gól az első félidőben (2–2 lett a vége akkor), öt gól a szünetig a két csapat meccsén a második világháború óta biztosan nem esett!

A második félidőt Denzel Dumfries gólja indította, és 4–2 után négy-öt tiszta helyzete volt az Internek ahhoz, hogy kiüsse a megrogyott Juventust. Nem tette, mindegyik lehetőségét veszni hagyta, és ezért két ponttal fizetett, mert a vendégek túlélték ezt az időszakot, majd érkezett a kispadról Kenan Yildiz. A török lett a mérkőzés hőse, mert a milánói védelem gyermeteg hibáit kihasználva két góljával döntetlenre mentette a rangadót.

Nyolc gól, fantasztikus meccs, kérdés, az egy ponttal melyik oldal elégedett így. A Juventus az első nyolc fordulóban egyetlen gólt kapott, az Inter négyet lőtt ellene, mégsem tudott nyerni, furcsa módon legfőképp a kihagyott helyzetei miatt, így hiányérzete lehet, mert jelentős mélységből tudott visszakapaszkodni a Juventus.

PERCRŐL PECRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik