Fábián László: A MOB küldöttsége belakta a párizsi irodáját

CSISZTU ZSUZSA (Párizs)CSISZTU ZSUZSA (Párizs)
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 15:13
Fábián László (Fotó: MTI)
A sportolók mellett a Magyar Olimpiai Bizottság küldöttsége is elfoglalta párizsi szálláshelyét és irodáját – erről Fábián László, a MOB főtitkára beszélt a Nemzeti Sportnak.

Fábián László elmondta, sikerült belakni a párizsi irodát, amelyben 30 négyzetméteren 15-ren dolgoznak majd az olimpia alatt, és fő feladatuk lesz, hogy napi több száz kérdésre válaszoljanak, kéréseket teljesítsenek, és szükség esetén intézkedjenek.

A MOB tisztségviselői számára Párizsban is fontos a magyaros környezet, amely már az irodába lépve érzékelhető, fotók, idézetek díszítik a falakat, a hűtőben pedig magyaros ízek rejlenek. „Több mint két hétig ez lesz a főhadiszállásunk, és ez idő alatt bőven lesz mit ünnepelni” – mondta Fábián László.

A főtitkár gyakorlott az operatív csoport tagjaként az olimpiákon, a francia szervezőkről elmondta, a korábbi riói és szocsi olimpiai tapasztalataihoz képest inkább célszerűen gondolkoznak, segítőkészek, és ha nem is elsőre, de sikerül minden kérést teljesíteniük.

Az önkénteseink is nagyon szorgalmasak, néha szó szerint tonnákat mozgatnak meg, hogy minden készen álljon, most pedig éppen a spanyolok által »kölcsönvett« két napágyunkat szerzik vissza. Szokni kell az egymás mellett élést, de szerencsére arra még nem volt szükség, hogy felemeljük a hangunkat” – mondta Fábián László az olimpiai falu hétköznapjairól. 

A sokat emlegetett kartonágyakról elárulta, hogy már Tokióban is jelesre vizsgáztak, a funkciójuknak maximálisan megfelelnek. „A pihenés is olyan fontos, mint az edzés, de ezeken az ágyakon semmi sem fog múlni” – szögezte le Fábián László. A sportlövők kollégiumi szállásáról a főtitkár elmondta, az előzetes aggodalmak ellenére a magyarok elfogadták és pozitívan látják a helyzetet, azaz pihenésre alkalmasnak találják a közös fürdővel és nem besötétíthető szobákkal ellátott szállást.

A pénteki megnyitóról is beszélt, megnyugtatták a magyar küldöttséget, hogy a helyi biztonsági szervek felkészültek, és ezt nyomatékosították a magyar biztonságiak, akik szerint felesleges aggódni. A 180 magyar sportolóból nagyjából 50 vesz részt a felvonuláson, vannak, akik még el sem utaztak, akikre pedig szombaton vár feladat, pihenni fognak. 

A megnyitó előtt a főpróba a csütörtök esti francia–magyar női kézilabdameccs lesz, azon tesztelheti a küldöttség, hogy a rendezők élesben hogy állnak helyt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik