Fájó nap a dzsúdósoknál: Gercsák Szabina és Tóth Krisztián is kiesett

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.31. 10:54

JUDO OLY PARIS 2024 
JUDO OLY PARIS 2024
Tóth Krisztián (fehérben) nem bírt a román Alex Crettel (Fotó: AFP)
Fájó nap a dzsúdósoktól, Tóth Krisztián (90 kg) és Gercsák Szabina (70 kg) is az első mérkőzésén vereséget szenvedett, ezzel búcsúzott a párizsi olimpiától.

Nagy reményekkel vágtunk neki a cselgáncsprogram szerdai versenynapjának, hiszen tatamira lépett olimpiai bronzérmes, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes dzsúdósunk, a 90 kilogrammos Tóth Krisztián. A 32-es táblán a román Alex Crettel találkozott, aki az idén harmadik helyen zárt az Európa-bajnokságon, s eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásuk során kikapott a világranglista ötödik helyén álló magyartól. 

A 22 hellyel hátrébb rangsorolt Cret a rendes mérkőzésidőben nem igazán tudott mit kezdeni klasszisunkkal, igaz, a magyar sem hajtott végre pontot érő akciót, ráadásul az aranypontig sidóhátrányba is került, ő kettőt kapott, a román egyet. A ráadásban úgy tűnt, passzivitásért meginthetik a románt, ám ő ezt időben érzékelte, és egyre veszélyesebb indításokat hajtott végre. A negyedik ilyennél Tóth ellen újabb sidót ítéltek, ez egyben azt is jelentette, hogy kiesett az olimpián.

Gercsák Szabina a nála tizenegy hellyel előrébb rangsorolt, világranglista-11. ausztrál Aoife Coughlannal mérte össze a tudását. Az egymás elleni mérleg szerint nem az Eb-harmadik magyar hölgy volt a meccs esélyese, Gercsák eddig kettőből kétszer alulmaradt kétszeres Óceánia-bajnok vetélytársával szemben. Párizsban nem tudott szépíteni a statisztikán, tulajdonképpen végig irányított az ausztrál hölgy, aki az aranypont 13. másodpercében vazarit csinált, ezzel búcsúztatva honfitársunkat.

PÁRIZS 2024
CSELGÁNCS
Férfiak, 90 kg
A 32 között: Alex Cret (román)–Tóth Krisztián 10–0 

Nők, 70 kg
A 32 között: Aoife Coughlan (ausztrál)–Gercsák Szabina 7–0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik