Fazekas Gergő: Úgy jöttünk ki erre a meccsre, mint egy döntőre

VÉGH JÁNOSVÉGH JÁNOS
• Párizs
Vágólapra másolva!
2024.07.29. 23:45
Fazekas Gergő (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 35–25-re megverte Argentínát a csoportkör 2. fordulójában a párizsi olimpián. A találkozó után Bánhidi Bence és Fazekas Gergő értékelt a Nemzeti Sportnak.

Bánhidi Bence:

„Szerencsére bár rosszul estem a mérkőzésen, elkerültem a sérülést. Nagyot koppantam, kicsúszott a lábam alólam, ahogy hátrahúztak, de teljesen rendben vagyok. Nem foglalkoztunk azzal, hogy mennyivel vezetünk, a lényeg az volt, hogy megnyerjük a meccset és ez lendületet adjon nekünk. Az eleje nehezen indult, de utána belejöttünk és a saját játékunkat játszottuk, a szünet után pedig tetemes különbséget emeltünk a két csapat közé.”

„Az Egyiptom elleni mérkőzéshez képest sokkal jobbak voltunk védekezésben. Palasics Kristóf nagyon sok labdát fogott meg hátul. A támadójátékunkon még van mit csiszolni, de összességében rendben volt a mai teljesítményünk.”

Fazekas Gergő:

„Úgy jöttünk ki erre a találkozóra, mint egy döntőre, hiszen ez volt az utolsó esélyünk. Tudtuk, ha elveszítjük ezt a meccset, nem sok lehetőségünk marad a továbbjutásra. Az elején akadtak hibáink, de szépen építkezett a játékunk, Palasics Kristóf pedig remekül védett.”

„Szerencsére én is elkerültem a sérülést. Ráestem kicsit a derekamra, de jobban vagyok. Hazamegyek a szállásra, kicsit pihenek, a gyúrókkal megkezeltetem magam, és készen állok a folytatásra!”

„A siker kulcsai a srácok voltak, akik fantasztikusan játszottak, a korábbi vereség után nagyon nehéz volt pályára lépniük. Argentína sokszor változtat menet közben a játékán, nagyon tudni kellett koncentrálni, hogy ezt lekövessük. Boldog vagyok a játékosaim miatt és azért is, hogy örömet szereztünk Magyarországnak. Azt gondolom, élveztük a találkozót és reménykedünk a jó folytatásban. A mai mérkőzéssel száz százalékban elégedett vagyok. Nem a pontos eredménnyel, hiszen az másodlagos, hanem azzal, hogy győztünk. Nehéz volt az Egyiptom elleni vereség után felkelni és folytatni a küzdelmet. Büszke vagyok rájuk.”

Chema Rodríguez szövetségi kapitány boldogan értékelt az Argentína elleni győzelem után (Fotó: Árvai Károly)
Chema Rodríguez: Száz százalékban elégedett vagyok

 

 

KÉZILABDA
FÉRFIAK, B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–ARGENTÍNA 35–25 (17–12)

Korábban
Franciaország–Norvégia 22–27
Dánia–Egyiptom 30–27 (19–9)

1. Dánia2267–56+11
2. Norvégia2263–53+10
3. MAGYARORSZÁG21167–60+7
4. Egyiptom21162–62
5. Franciaország2251–64–13
6. Argentína2256–71–15
A B-CSOPORT ÁLLÁSA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik