Hatvan év alatt, amióta a szakmában vagyok, én ilyet még nem láttam – Sós Csaba Milákról

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.31. 00:02
Fotó: Árvai Károly
Az elmúlt hatvan év alatt nem látott még olyan teljesítményt Sós Csaba úszókapitány, mint amit a világ idei legjobb eredményével a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe jutó Milák Kristóf produkál Párizsban. Erről az M4 Sportnak beszélt.

Milák középdöntős ideje 1:52.72 perc volt, csaknem nyolc tizedmásodperccel megelőzve a második legerősebb francia Léon Marchand-t.

„Ahova eddig odaállt, azt megnyerte. Az ob-n azt gondoltuk, hogy persze, ez csak ob. Aztán nyert az Eb-n, és itt, az olimpián is – ahova feláll, azt megnyeri. Nem akarok belemenni ennek az elemzésébe, de közel hatvan év alatt, amióta a szakmában vagyok, én ilyet még nem láttam. Reméljük, holnap is sikerrel vívja meg a döntőt. Ha megnyeri, az egy arany Magyarországnak, és akkor mindenki boldog lesz. Egy biztos, hogy ez páros viadal lesz, Milák és Marchand ütközete lesz. Meglátjuk.”

„Érdektelen az elmúlt időszak – mondta Sós Csaba azokról a hónapokról, amelyek során Milák szüneteltette az úszást. – Nekem sem volt túl sok infóm korábban sem, annyi volt, hogy az Európa-bajnokságon négyszemközt beszélgettünk, és pontosan tudtam, hogy itt mit és mennyit vállal. Tehát az a része, ami kapitányként rám tartozik, arról ő tájékoztatott.”

Sós Csaba a felkészülési időszakban kimaradt edzésekről csak annyit jegyzett meg, hogy „ez így olyan, mint a cirkuszban: az ember látja, de nem akarja elhinni”.

A férfi 200 méteres pillangóúszás döntője 20.37-kor kezdődik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik