Manhercz Krisztián: Nagyok sok mindenben tudunk, fogunk és kell is fejlődnünk

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.07.13. 07:10
Manhercz Krisztián 4 gólt dobott az olaszoknak (Fotó: Koncz Márton)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 13–11-re kikapott Olaszországtól a Dominó Trans-kupa pénteki játéknapján. A találkozó után a magyar csapat legeredményesebb játékosával, a 4 gólos Manhercz Krisztiánnal beszélgetett az NSO Tv.

Cikkek

Manhercz Krisztián szerint látszott az olaszok elleni meccsen, hogy a két csapat a felkészülés más stádiumában jár.

„Ők már egy nagyon komoly felkészülési tornán túl vannak, mi pedig egy félhivatalos mérkőzést játszottunk a horvátokkal. Igazából nekünk a következő két hét szól arról, hogy a védekezésünket tökéletesítsük, támadásban letisztázódjanak dolgok, hiszen ma is az első negyed öt-egy volt oda. Nagyon sok olyan akciógólt kaptunk, amiből a mai vízilabdában egész mérkőzésen maximum egy-kettő megengedhető, sőt talán ezzel sokat is mondtam. És nyilván az emberelőny, emberhátrány. Mindenben tudunk javulni hála istennek, és mindenben fogunk is.”

Arról is kérdeztük, azért maradt-e még gól a tarsolyában az olimpiára, de szóba kerül a japánok elleni meccs; az, hogy a nagy világversenyekről már csak az olimpiáról nincs aranyérme; hogy a harmadik olimpiájára készül, illetve arra is keressük a választ, mire lesz még elég a két és fél hét felkészülés.
 

FÉRFI VÍZILABDA
DOMINÓ TRANS-KUPA, MARGITSZIGET
2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 13–11 (5–1, 2–3, 4–4, 2–3)
Budapest, Hajós uszoda, 3000 néző. Vezette: Dervieux (francia), Franulovic (horvát)
OLASZORSZÁG: NICOSIA – DI FULVIO 1, Renzuto, DI SOMMA 2, Bruni 1, Echenique 2, FONDELLI 4. Csere: Velotto, Gianazza, Presciutti 1, Iocchi Gratta 1, Condemi 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Fekete G. 1, Varga Dénes, MANHERCZ K. 4, Molnár E., Zalánki 2, Jansik Sz. 1. Csere: BÁNYAI (kapus), Hárai, ANGYAL 2, Vigvári Vince 1, Kovács P., Vigvári Vendel. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Emberelőny-kihasználás: 9/5, ill. 13/7
Kettős emberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Echenique (15. p.), Vigvári Vince (17. p.), Renzuto (26. p.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik