Párizs 2024: Kicsit még mindig olyan, mintha álmodnék – Póta Georgina

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 14:05
Póta Georgina az olimpiai eskütételen (Fotó: Koncz Márton)
Az ötödik olimpiájára készülő asztaliteniszező, Póta Georgina azt mondta, kicsit még mindig olyan, mintha álmodna, és nem ébredt volna fel, mert elég hosszú út vezetett a párizsi kvalifikációig.

A Budaörs 39 éves, kétszeres Európa-bajnok játékosa a világranglistáról jutott ki a játékokra, ahol egyesben állhat majd asztalhoz.

„Sok versenyen kellett részt vennem, hogy ez sikerüljön, de nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetek – mondta az M4 Sportnak Póta Georgina, aki egy kisebb pihenő után két-három hete kezdte a felkészülést. – Próbálok meccseket játszani, úgynevezett soklabdázni, javítani a gyorsaságot. Azért már egy hónapja nem versenyeztem, ezt a rutint kell most visszaszereznem.”

A magyar játékost a 39. helyen emelték ki, ami azt jelenti, hogy az első 32 közül kap majd ellenfelet. Mint mondta, sajnálja, hogy nem fért be a 32 közé, de köztük is van olyan játékos, akit le tud győzni, így reménykedik a jó sorsolásban.

Ugyanez érvényes a másik magyar olimpiai egységre, az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosra, amely a 11. kiemelési rangsorban, így a legjobb nyolcból érkezik majd az első riválisa.

A magyar asztaliteniszezők kedden indulnak Párizsba, a sorsolást szerdán tartják. A sportág versenyei jövő szombaton kezdődnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik