A Kiel kapusa volt a hős, Németország óriási izgalmak után döntős a párizsi olimpia kézitornáján!

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.08.09. 18:03
A veszprémi Agustin Casado védekezésben és támadásban is főszerepet vállalt a németek elleni elődöntőben, de ez nem ért győzelmet csapatának (Fotó: Getty Images)
Németország 25–24-re legyőzte Spanyolországot a párizsi olimpia férfi kézitornájának első elődöntőjében, így bejutott a fináléba.

 

Az egész olimpia kézilabdatornájának egyik legizgalmasabb, legszínvonalasabb meccsét játszotta egymással Németország és Spanyolország a csoportkörben. Akkor a németek sokáig vezettek, a spanyolok a hajrához közeledve fordítottak, labdájuk volt a háromgólos előnyhöz, de nemhogy az nem jött össze, végül kikaptak 33–31-re. Ez később sokat számított, hiszen Spanyolország csak az utolsó meccsen biztosította a továbbjutását (igaz, végül harmadik lett a hatosában), míg Németország megnyerte a csoportot – ezzel mondjuk nem járt túl jól, hiszen az olimpiai címvédő franciákat kapta a nyolc között. A negyeddöntőben mindkét nemzet hosszabbítás után ment tovább, így a legjobb négyben ismét jöhetett a találkozás!  

A németek repülőrajtot vettek, 3–0-val kezdtek, majd Andreas Wolff kapusbravúrjaival még tovább növelték előnyüket, s már 10–6-ra is mentek a meglepően alacsony gólszámmal startoló meccsen. Ezt követően jött pár német hiba, ami visszahozta a spanyolok lendületét, így többször is egy gólra csökkent a különbség. A 30. percben Németország kapus nélkül támadott, hogy kettőre növelje az előnyt, ám a spanyolok szemfülesek voltak és egy egészpályás góllal kiegyenlítettek, először a mérkőzésen. (12–12) 

A második félidőre megint a németek jöttek ki meggyőzőbb formában, 17–14-nél három góllal is elléptek, de a spanyolok David Fernández és a veszprémi Agustín Casado vezérletével ismét visszazárkóztak, többször egyenlítettek, 24–23-nál pedig a vezetést is átvették – először a meccsen. Ekkor már csak öt perc volt hátra, a németek gyorsan egyenlítettek, majd újra jött Wolff, aki az 57. percben bemutatta a tizedik védését, amiből három százszázalékos ziccer volt. 

A következő támadásból a németek vezetést szereztek, a Kiel kapusa (aki eddig a Kielcében védett, de kivásárolták a németek) pedig újabb bravúrt mutatott be. Az utolsó fél perc egygólos német előnyből, spanyol labdabirtoklással vette kezdetét, de valódi helyzetet már nem tudtak kialakítani a hispánok, így Németország jutott be a döntőbe! (25–24) 

A veszprémi Casado 4, míg a szegedi Garciandia 2 góllal zárt. 

KÉZILABDA
FÉRFIAK
Elődöntő
Németország–Spanyolország 25–24 (12–12) 
Legjobb dobók: Uscins 6, Golla 4, Knorr 4, ill. D. Fernández 5, Casado 4, Tarrafeta 4 
Szlovénia–Dánia 30–31 (10–15)
Legjobb dobók: Bombac 7, Vlah 7, ill. M. Landin 6, M. Hansen 5

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik