Bánhidi-Farkas Petra nem jutott tovább a távolugrás selejtezőjéből

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.06. 12:26
Bánhidi-Farkas a 21. helyen zárt (Fotó: MTI)
A női távolugrók selejtezőjében a szám egyetlen magyar indulója Bánhidi-Farkas Petra az első sorozatban ugrotta meg a legjobbját, 640 centit, ám ez kevésnek bizonyult a döntőbe jutáshoz a párizsi olimpián.

 

Bánhidi-Farkas Petra az egyetlen magyar távolugró az olimpián a B-csoport negyedikjeként ugorhatott, s elsőre egy biztató 640 centis ugrással jelentkezett, amellyel átvette a vezetést. Rögtön utána jött a riói bronzérmes Ivana Spanovics, aki viszont érvénytelen kísérlettel kezdett, majd jött az egyik esélyesnek tartott olasz Larissa Iapichino, és 660-nal átvette a vezetést. A 25 éves magyar távolugró az első sorozat végén az ötödik helyen állt a csoportjában, de a másodikban ugrásával nem javítani a helyzetén, 633 centinél landolt. Utána az első ugrását elrontó Spanovics biztonságit ugrott, közel húsz centire a léctől ugrott el, s így landolt 651-nél, Iapichino viszont elsőként a csoportból ugrotta meg a 675-nél felállított biztos döntős szerepelést jelentő szintet, 687-nél ért földet. 

A második sorozat végénél nem volt még érvényes ugrása a tokiói bajnoknak, a német Malaika Mihambónak, aki aztán harmadikra szabályosat és nagyot ugrott: 686-tal biztosította helyét a döntőben. Bánhidi viszont nem lesz ott a fináléban, miután harmadik kísérletére sem tudott javítani, s úgy ugrott 622-t, hogy 13 centit benne hagyott a lécnél. A magyar atlétához hasonlóan lemaradt a legjobb 12-ről a riói bronzérmes Spanovics, és majd erre a sorsra jutott a tokiói harmadik, a nigériai Ese Brume, aki végül harmadik ugrására egyetlen centivel volt jobb a szintnél. A selejtezősorozatban a legnagyobbat a tavalyi budapesti világbajnokságon ezüstérmet szerző Tara Davis-Woodhall ugrotta, 690 centivel került a döntőbe.

ATLÉTIKA
TÁVOLUGRÁS, SELEJTEZŐ
1. Tara Davis-Woodhall (amerikai) 690 cm
2. Larissa Iapichino (olasz) 687 cm
3. Malaika Mihambo (német) 686 cm
4. Ese Brume (nigériai) 676 cm
5. Ruth Usuro (nigériai) 668 cm
6. Jasmine Moore (amerikai) 666 cm
...21. Bánhidi-Farkas Petra 640 cm

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik