Koch Máté Azahriahnak érezte magát, mégsem mert odamenni Alcarazhoz

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.08.07. 09:49
Siklósi Gergely, Nagy Dávid, Koch Máté és Andrásfi Tibor: a párbajtőrcsapat csodálatos aranyérme az örökkévalóságnak (Fotók: Kovács Péter)
Minden pillanatát megélték az olimpiának aranyérmes párbajtőrözőink, s igencsak élvezték az ezzel járó népszerűséget is. A hazaérkezés után beszélgettünk Andrásfi Tiborral, Koch Mátéval, Nagy Dáviddal és Siklósi Gergellyel.

Siklósi Gergely, olimpiai bajnok, aki állandóan játszik az ember idegeivel.

„És ezt élvezi is!” – vágta rá a fenti megállapításra férfi párbajtőrcsapatunk „kapitánya”, aki – mint már oly sokszor pályafutása során – Párizsban aranytussal tett pontot a döntő végére, és így Andrásfi Tiborral, Koch Mátéval és Nagy Dáviddal felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„Az a nap rólunk szólt, nem volt semmi, ami keresztülhúzza a mi örömünket. Még az NB I sem kezdődött el” – emlékezett vissza Koch Máté a múlt hét péntekre, amely – bár játszottak idehaza egy Győr–DVSC mérkőzést párhuzamosan az olimpiai döntőjükkel – valóban a magyar férfi párbajtőrcsapat aranyérméről marad emlékezetes. 

„Ha el akartunk vegyülni a tömegben, akkor csak levettük az aranyérmünket, de egyébként nagy élmény volt, hogy mennyien odajöttek hozzánk az utcán egy-egy közös fotóra. Emellett szurkolóként is megéltük az olimpiát, amit szintén nagyon élveztünk” – ezek már Nagy Dávid szavai voltak, aki videónkban arról is beszél, hogyan élte meg azt, hogy tulajdonképpen a döntőben kezdődött el számára az olimpia. 

„Kicsit belekóstolhattunk abba, milyen lehet egy énekesnek a péntekje, vagy a szombatja” Andrásfi Tibor röviden így írta le, milyen volt végigvonulni a Trocadérón rendezett medálceremónián, 13 ezer ember előtt. Koch Máté még ennél is tovább ment, ő ugyanis Azahriah Puskás Ferenc Arénában adott koncertjéhez hasonlította, csak ezúttal ő volt a sztár. És ha már sztárok... Videónkban azt is elmondja, végül miért nem ment oda az olimpiai faluban Carlos Alcarazhoz, ellenben volt alkalma megnézni a gyerekkori idoljait a teniszpályán, akikhez hasonló bajnok szeretett volna lenni.

Csirkepaprikás, nokedli pörkölttel, édes-savanyú csirke ananásszal, bármilyen „hazai” – hogy melyik olimpiai bajnokunk melyiket rendelte a hazaérkezés előtt a családtól, az videónkból kiderül. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik