Videó: Dr. Dre íjászként indulna a 2028-as olimpián

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 14:33
Dr. Dre számára az olimpiai részvétel a következő cél (Fotó: Getty Images)
Dr. Dre a párizsi olimpián előadóként szerepelt, Los Angelesben azonban már versenyzőként indulna, az előadó az íjászatban szeretne kvalifikálni.

A hétszeres Grammy-díjas André Romell Young, ismertebb nevén Dr. Dre a 2024-es párizsi olimpián a záróünnepségen tevékenykedett. Az 59 éves amerikai előadó Los Angelesben más szerepkörben próbálná ki magát.

A Sport Bible beszámolója szerint Dr. Dre lelkes íjász, emiatt reméli, hogy bekerül az Egyesült Államok íjászcsapatába a Los Angeles-i olimpián. „Szeretném kipróbálni magam a 2028-as olimpián” – nyilatkozta Dr. Dre, majd kérdésre válaszolva elárulta, az íjászatban mutatná meg tudását. „Halálosan komolyan mondom. Még a középiskolában kezdtem ismerkedni a sportággal. Egy időre abbahagytam, majd a fiam vett nekem felszerelést. A hátsó kertben állítottam fel. Úgy hallottam, hogy az olimpiai kvalifikáció 77 láb, úgyhogy én 90 méteren gyakorlok. Nem lenne érdekes?” – fejtette ki Dr. Dre.

Párizsban az íjászok férfi egyes versenyét Kim Vu Dzsin nyerte. A dél-koreai vegyes csapatversenyben és férfi csapatversenyben is diadalmaskodott. Az Egyesült Államok csapata sem teljesített rosszul: a férfi és a vegyes páros versenyében is bronzéremmel tért haza.

Dr. Dre egy 2022-es videón a rapper Big Boyt is megismertette az íjászat szépségeivel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik