Női röplabda Extraliga: nyíregyházi siker a rangadón

Vágólapra másolva!
2020.12.22. 20:03
null
A Nyíregyháza legyőzte a címvédőt (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
A házigazda Nyíregyháza 3:1-re legyőzte a címvédő Vasast a női röplabda Extraliga alapszakaszának keddi rangadóján.

 

A két együttes szezonbeli első mérkőzésén a nyírségiek 3:1-re nyertek a Vasas otthonában. Utóbbi együttes három nappal korábban még Békéscsabán szerepelt, ahol a vártnál simábban kapott ki. A nyírségiek egy, a fővárosiak három vereséggel álltak a mérkőzést megelőzően.

Az első játszma kiegyenlített csatát hozott, sokáig a hazaiak álltak jobban, de a hajrához közeledve a Vasas is vezetett két ponttal. Az utolsó szakasz a kiegyensúlyozottabban játszó Nyíregyháza szája íze szerint alakult.

A második szett végig szoros és színvonalas játékot hozott, a budapestiek egy fokozattal feljebb tudtak kapcsolni, a válogatott Török Kata, valamint a horvát Sanja Gamma vezérletével egyenlítettek. A harmadik etapban a nyírségiek akarata érvényesült, és bár a Vasas a hajrában két pontra megközelítette riválisát, hazaiak a szlovák Nikola Radosová remek játékának is köszönhetően ismét megszerezték a vezetést.

A negyedik játékrészre szétesett a vendégek játéka, így a Nyíregyháza nagy különbségű részsikerrel tartotta otthon mindhárom pontot.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Fatum Nyíregyháza–Vasas Óbuda 3:1
(22, –21, 20, 14)
Nyíregyháza. V: Adler, Halász E.
FATUM: Najdics 2, Radosová 24, Ortiz 15, Lacombe 12, Vaszileva 11, Pintér 12. Csere: Tóth F. (liberó), Fuchs, Francesco, Varga E., Lászlop. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
VASAS:
Kiss G. 3, Strunjak 1, Nogueras 1, Török K. 20, Kalicsanyin 7, Popovic-Gamma 22. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Rieder 1, Fábián, Windisch 2, Takács D. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Nagyon örülök a három pontnak, nagyon jól játszottunk. Nehéz volt elemezni a Vasast, mert sokféle felállásban játszanak, de megoldottuk a feladatot. A lányok egész évben fantasztikusan dolgoztak, ennek eredménye az, hogy úgy állunk, ahogy. Köszönöm nekik a munkát, innen folytatjuk januárban.
Jakub Głuszak: – Gratulálok a Nyíregyházának, jobban játszottak nálunk. Vannak problémáink, ma ennyi volt bennünk. Most elmegyünk pihenni, januártól azonban újult erővel térünk majd vissza a munkához. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik