Sportrádió: Cél az Eb-re való kijutás – Szedmák Réka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 21:34
null
Szedmák (feketében) nagyszerű erőállapotban érzi magát (Fotó: Dodó Ferenc / Kelet-Magyarország)
A Sportrádió a Hazafutás című műsorában Virányi Zsoltnak adott interjút a Kaposvár női röplabdacsapatának válogatott játékosa, Szedmák Réka, aki súlyos sérülése után három évvel került vissza a nemzeti csapatba.

 

A 20 éves röpis már 13-14 éves kora óta az NB I-ben szerepel, és a válogatottba be is hamar bekerült, ám – a múlt heti, Románia elleni meccset leszámítva – 2018 júniusa óta először szerepel ismét a nemzeti csapatban. Szedmák ugyanis 2019 márciusában súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett.

„Egy sérülés sosem jön jókor, a válogatottal nagyon jól teljesítettünk abban az idényben, de a végén márciusban megsérültem, áprilisban megműtöttek, s nyolc-tíz hónapot kellett kihagynom. Ez talán a következő két-három évemen látszódott is, a mostani volt az első olyan idény, amikor végig százszázalékosan bevehető voltam” – fogalmazott Szedmák, aki a sérülése miatt így a részben hazai rendezésű 2019-es Európa-bajnokságról is lemaradt.

„Nagyon nehéz volt az az időszak, főleg, amikor kiderült, hogy műtét is vár rám. Annak a tudatában álltam neki a rehabilitációnak, hogy az Eb-t kihagyom, de végig az volt a célom, hogy egyszer újra itt legyek. Most úgy érzem, maximális erőállapotban vagyok, és ezt mutatja a válogatottnál elvégzett munka is. Megkaptam a bizalmat a kapitánytól, kezdőként léphettem pályára, ami nagy szó volt számomra, és remélem, a továbbiakban is tudok majd élni a bizalmával” – fogalmazott Szedmák, aki elárulta: Andreas Vollmer szövetségi kapitány most az Európa-ligában elsősorban a fiatalokra kíváncsi, s az Eb-selejtezőkre csak azokat hívja vissza, akikkel szeretne a továbbiakban is dolgozni.

„Remélem, az én nevem is szerepel majd ezen a listán, és sikerül kiharcolni a kijutást az Európa-bajnokságra. Sőt, egyértelmű célunk a továbbjutás kiharcolása” – jelentette ki Szedmák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik