A Békéscsaba osztrák, a Kaposvár spanyol ellenféllel kezd a női röplabda CEV-kupában

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 14:11
Fotó: BRSE/Facebook
Az MBH-Békéscsaba osztrák, a Kaposvári NRC pedig spanyol ellenféllel találkozik a női röplabda CEV-kupa 32-es főtáblájának első fordulójában.


A sorozat keddi, luxembourgi sorsolásán a viharsarkiak – akiknek új névadó szponzoruk van – szerencsések voltak, ugyanis bár a TI Volley Innsbruck megnyerte hazája bajnokságát és kupasorozatát is, az osztrák élvonal gyengébb a magyarnál. Amennyiben a Békéscsaba továbbjut, úgy vagy egy BL-selejtezőből átkerülő csapattal vagy a török THY Istanbullal találkozik a nyolcaddöntőben.

A CEV-kupában először szereplő, bajnoki ezüstérmes – és ezért kiemelt – Kaposvár a Tenerife Libby's La Lagunával csatázik a 16 közé jutásért. A spanyol együttes legutóbb bronzérmet nyert mindkét hazai sorozatban, s a következő szezonra már hét légióst is bejelentett. Továbbjutás esetén a somogyiakra egy újabb spanyol klub, az Avarca de Menorca várna.

Az első forduló játéknapjai november 5-7. és 12-14., a csabaiak hazai pályán, a kaposváriak idegenben kezdenek.

A Challenge-kupában a magyar klubok közül férfi és női vonalon is a MÁV Előre Foxconn volt érdekelt: a sorozatba a 32 között bekapcsolódó női csapat a cseh Selmy Brnóval vagy a román C.S.M. Lugoj-sal találkozik november 5. és 7. között idegenben, egy héttel később pedig hazai pályán, míg a férfiegyüttes egy körrel korábban, a 64 között – ugyancsak idegenben kezdve – a horvát bajnoki negyedik OK Medimurje Centrometallal csap össze. Utóbbira – ha továbbjut – a következő körben a Mózer Zoltán által edzett UVC Holding Graz várna.

Ugyanebben a sorozatban a magyar válogatott Petrenkó Brigittát foglalkoztató Kanti Schaffhausen a 64 között a norvég Holte IF-fel találkozik október 8-10. és 15-17. között, továbbjutás esetén pedig a szintén svájci Volley Düdingen következhet.

Kiss Gréta együttese, a VC Wiesbaden a 32 között a görög AO Thirasszal, vagy a szeptemberben megrendezésre kerülő Balkán-kupa győztesével csap majd össze.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik