Női röplabda Extraliga: a Békéscsaba és a Kaposvár is pályára lép a nyitó napon

Vágólapra másolva!
2024.08.30. 09:39
Az idény végén zsinórban a negyedik bajnoki címét zsebelheti be a Vasas Óbuda (Fotó: Vasas Röplabda/Facebook)
A legutóbb ezüstérmes Kaposvári NRC és az előző kiírásban bronzérmes MBH-Békéscsaba is pályára lép a női röplabda Extraliga 2024–2025-ös szezonjának október 4-i nyitó napján.

 

A magyar szövetség weboldalán pénteken megjelent program alapján a viharsarkiak a Nyíregyházát, a somogyiak a Szent Benedek RA-t fogadják az új idény 1. fordulójában.

Az UTE és a MÁV Előre Foxconn összecsapása másnap lesz, míg az elmúlt három idényben bajnok és kupagyőztes, a 2023–2024-es idényben veretlenül aranyérmes Vasas Óbuda a saját, utánpótláskorú játékosokból álló második csapata, a Vasas SC ellen kezdi meg a szezont október 9-én, miután a nyitó hétvégén Mariborban, a közép-európai országokat tömörítő MEVZA szuperkupáján szerepel.

A két, legutóbb döntős csapat november 1-jén a fővárosban találkozik először.

Az Extraliga mezőnyének tagja a Horváth András irányította magyar U19-es válogatott is, amely három, előre kijelölt hétvégén minden csapattal egy-egy mérkőzést játszik, ezen találkozók eredményei beleszámítanak az oda-visszavágós, február elejéig tartó alapszakaszba.

A negyeddöntővel startoló rájátszásban az első négy helyen végzett csapat – helyezés szerint növekvő sorrendben – választhat magának ellenfelet az 5–8. helyen zárók közül, a playoffban minden párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart, az idény végén pedig nem lesz kieső.

AZ 1. FORDULÓ MENETRENDJE
Október 4., péntek
18.00: MBH-Békéscsaba–Fatum Nyíregyháza
18.00: KNRC–Szent Benedek RA
Október 5., szombat
19.00: Újpesti TE–MÁV Előre Foxconn
Október 9., szerda
19.00: Vasas Óbuda–Vasas SC

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik