Atlético: a Simeone, Costa párosra vágyik a Monaco - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.15. 11:43
null
Jövőre, veled, de Monacóban (Fotó: Reuters)
A France Football úgy tudja, hogy a nyári átigazolási szezonban a francia élvonalban újoncként második helyen álló Monaco labdarúgócsapata nagy erőket mozgósít majd a spanyol Atlético Madrid sikereiben főszerepet vállaló Diego Simeone vezetőedző, valamint a gólzsák Diego Costa megszerzéséért.

 

A BL-ben is meghatározó szerepre készülő francia együttest – amely anyagilag tavaly erősödött meg, és jelent meg tényezőként az átigazolási piacon az elitklubok versengésében – jelenleg Claudio Ranieri irányítja, de már utódjaként a napokban felvetődött Zinédine Zidane neve is.

Simeone ázsiója viszont az egekben van annak köszönhetően, hogy BL-elődöntőbe irányította övéit, akikkel a bajnokságban is az élen áll. Az argentin trénert kimondottan nehéz lesz megtartania az Atléticónak, a spanyol sajtó már a Barcelonával is hírbe hozta.

Diego Costaért szintén nagy versenyt kell majd futnia a Monacónak – amely tavaly nyáron 60 millió euróért többek elől elhappolta az Atlético ügyeletes gólzsákját, Radamel Falcaót –, amely számára a 38 millió eurós kivásárlási ár nem tartozik a megfizethetetlen kategóriába. Viszont, ha több kérő van – márpedig sajtóhírek szerint Angliából az MU, az Arsenal és a Chelsea is vinné –, akkor komoly licitre van kilátás. A Monaco szimpatizánsai mindenesetre bízhatnak Jorge Mendesben, Costa ügynökében, aki kimondottan jó kapcsolatokat ápol a francia együttessel, és már több játékosát is hozzájuk irányította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik