Barca: Száz százalékig jól döntöttem - Ter Stegen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.05. 14:50
Minden valószínűség szerint (jó ideig) utolsó hazai bajnokiját tudta le a német Mönchengladbach labdarúgója, Marc-André Ter Stegen – csapata 3–1-re nyert a Mainz ellen –, aki a nyáron klubot vált, és a Barcelonában folytatja a pályafutását. A hivatalos bejelentéssel még mindig várnak az érintettek, de a kapus már elszólta magát, és száz százalékig hiszi, hogy jól döntött.

„Mindenki tudja, miért érzékenyültem el – mondta a szombati bajnokit követően a szurkolóktól elköszönő, mindeközben könnyeivel küzdő labdarúgó, aki a társaktól a szombati, Wolfsburg elleni idegenbeli bajnokit követően búcsúzik. – Egész életemben magammal viszem ennek a klubnak az emlékét a szívemben. Köszönök mindent a Borussiának, amelynek mindig nagy rajongója maradok. A búcsú fájdalmas nekem, mégsem sajnálom, hogy távozok. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy jól döntöttem, amikor a Barcelonához szerződtem.”

Ter Stegent a szezon végén nagy valószínűség szerint távozó – lejár a szerződése –, jelenleg sérült Víctor Valdés pótlására szemelte ki a katalán klub, bár még a napokban is pletykált arról a világsajtó, hogy más kapus – nevezetesen Thibaut Courtois – is érkezhet a Camp Nouba a nyáron.

A német már annyira megszervezte új életét, hogy barátnője beiratkozott egy barcelonai egyetemre, ő pedig a tavasszal spanyol nyelvleckéket vett. A klubváltásig azonban még elképzelhető, hogy más fontos dolog is történik vele, hiszen a német válogatott tagjaként ott lehet a vb-n, ha Joachim Löw szövetségi kapitány is úgy gondolja.

„Jó lenne ott lenni a vb-n, eltekintve a Braunschweig elleni hibámtól, jó szezonom volt” – értékelte magát a kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik