Vb 2014: 55 évesen is játszanék a válogatottban - Villa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 11:02
Minden bizonnyal az Ausztráliának lőtt góllal zárta le válogatottbeli karrierjét David Villa, bár a spanyol nemzeti csapat gólrekordere 55 évesen is játszana a legjobbak között.

„Ötvenöt éves koromig szeretnék játszani a válogatottban, de tudom, hogy ez lehetetlen” – mondta a csoportkör 3. fordulójában kezdőként 56 percet pályán töltő, a 36. percben a mérkőzés első gólját remek megmozdulás végén jegyző David Villa.David Villa.

A spanyol aranygeneráció – egy vb-cím és két Eb-trófea – egyik kulcsfigurája 2005. február 9-én mutatkozott be a spanyol válogatottban San Marino ellen, még abban az évben, november 16-én Szlovákia ellen első válogatottbeli gólját is megszerezte, amelyet aztán további 58 követett. Ebből a vb-kre kilencet tartogatott, ami szintén spanyol rekord.

„Saját döntésem volt, hogy a vb után kipróbálom magam az MLS-ben, előtte néhány hónapig pedig nem játszok – mondta a 32 éves csatár. – Majd meglátjuk, hogyan történik ez velem a valóságban. Persze, amennyiben a szövetségi kapitány hív, örömmel jövök. De figyelembe kell vennem a realitásokat.”

Saját gólrekordjához annyit fűzött hozzá, hogy reméli, pár évig azért még övé marad a dicsőség.

Villa sarkazós gólja Ausztrália ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik