Barcelona: Éhes vagyok a trófeákra - Suárez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 15:31
null
Suárez számára még inkább a Real Madrid elleni találkozó lehet a szezon meccse (Fotó: Action Images)
A Real Madrid elleni mérkőzésen térhet vissza Luis Suárez, az FC Barcelona labdarúgója, akit – miután a nyári világbajnokságon megharapta Giorgio Chiellinit – október 24-ig eltiltott a játéktól a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. Az új csapatában bemutatkozásra vágyó támadó klubja honlapjának elárulta, nagyon várja már a pályára lépést, mert frusztrálja, hogy nem segíthet társain.

 

„Amikor a legutóbbi pár meccsre kimentem, azt vettem észre, hogy egyre idegesebb vagyok, mert játszanék és segítenék. Most még csak annyit tudok tenni, hogy ott vagyok, és biztatom őket, de emellett várok, mert mást nem tehetek. Utálom ilyen impotensnek érezni magam, hiszen nem tudok segíteni nekik” – nyilatkozta Suárez.

„A Gamper-meccsen játszottam már tizenöt percet, de hogy őszinte legyek, úgy éreztem magam, mint egy vendégjátékos. Nem éreztem még magam Barca-labdarúgónak. Az a fajta ember vagyok, aki szerint minden indokkal történik. A további tizenkilenc csapatból épp a Real Madrid ellen debütálhatok a Bernabéuban, ami egyben a visszatérésemet is jelenti. Ennek biztosan oka van” – mondta a 27 éves uruguayi támadó a különleges visszatérésről, majd beszélt arról is, mit várhatnak tőle a szurkolók.

„Azért jöttem ide, hogy sikeressé tegyem a Barcát, éhes vagyok a trófeákra. Nem játszottam az elmúlt években a nemzetközi kupákban, és a legjobbamat akarom nyújtani minden meccsen. Semmit sem adok fel, mert az életben semmit sem adtak ingyen, és most lehetőségem van egy olyan csapatban futballozni, amelyikben mindig is akartam. Szeretném megmutatni a szurkolóknak, hogy sikeres akarok lenni a Barcával és segíteni akarom a csapattársakat” – hangsúlyozta Suárez.

Utóbbi kifejezés egyébként központi szerepet kap az interjúban, összesen nyolc alkalommal hangzik el, hogy Suárez valamilyen módon segítené már csapatát.

„Amikor bocsánatot kérek, az a megbánás miatt van. De olykor olyan történések alapján ítélnek meg, amik nem igazak, mint például ez a rasszista dolog. Bizonyítékok nélkül ítéltek el, és ez bánt a legjobban. A többi esetben én voltam a hibás. Elfogadtam az ítéleteket és bocsánatért esedeztem, de a rasszista ügy, amikor bizonyítékok nélkül ítéltek el, felbosszantott” – jelentette ki az uruguayi futballista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik