Barca: Piquének van egy álma - a Real Madriddal kapcsolatos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.15. 18:22
null
Gerard Piqué egyszer a BL-döntőben is szeretne összecsapni a Real Madriddal (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban listavezető Barcelona középhátvédje, Gerard Piqué pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, addig nem szeretne felhagyni a profi futballal, amíg nem játszhat Bajnokok Ligája-döntőt a katalánok színeiben a Real Madrid ellen. A 28 éves játékos kitért a Barca előtt álló feladatokra is.

 

„A két csapat közötti rivalizálás miatt szeretném, ha még a visszavonulásom előtt BL-döntőt játszanánk a Real Madriddal” – kezdte Piqué, aki már alig várja a legrangosabb európai kupasorozat idei fináléját, melyben a Barcelona az olasz bajnok Juventusszal csap össze.

„Nagyon izgatottak vagyunk, alig várjuk a döntőt, de előbb szeretnénk megnyerni a bajnoki címért folyó versenyfutást, aztán elhódítani a Király-kupát. Mozgalmas hónap elé nézünk” – mondta a spanyol válogatott középhátvéd.

A Barcelona vasárnap az Atlético Madrid idegenbeli legyőzésével behozhatatlan előnyre tenne szert a La Liga tabellájának élén. Ha a katalánok nem nyernének, valószínűleg az utolsó fordulóra maradna a döntés, amikor a Deportivót fogadják.

„Kiváló játékosok alkotják a Juventust, mely rengeteg szurkolóval és veretes történelemmel büszkélkedhet. Olaszok, de nem védekeznek, ezt a Santiago Bernabéu Stadionban is láthattuk. Megérdemelték a döntőbe jutást, nagyszerű szezont tudnak maguk mögött. Nem érezzük úgy, hogy mi lennénk az esélyesek” – tekintett előre Piqué a BL-döntőre, melyet június 6-án, Berlinben rendeznek.

A világ- és Európa-bajnok játékos hangsúlyozta, a Barcelona kétségtelenül közel áll ahhoz, hogy trófeákat hódítson el, de egyelőre egyik sorozatot sem nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik