A francia elnök odaszólt a Real Madridnak Mbappé miatt?

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 09:34
Emmanuel Macron, francia elnök arra kérte az európai klubokat, engedjék el játékosaikat a párizsi olimpiára (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, lényegében nyílt titok, hogy Kylian Mbappé az idény végeztével távozik a Paris Saint-Germaintől és a Real Madridnál folytatja pályafutását. A világbajnok francia támadó édesapjával a napokban találkozott Emmanuel Macron francia elnök, aki arra kérte az európai klubokat – így Mbappé leendő klubját –, engedjék el játékosaikat a nyári, párizsi olimpiára.

Emmanuel Macron, Franciaország elnöke egyértelmű üzenetet küldött Kylian Mbappé leendő csapatának, miután a támadó nem hosszabbítja meg szerződését a Paris Saint-Germainnel. Macron elnök nemrég találkozott Kylian édesapjával, Wilfried Mbappéval, aki egy rádióműsorban beszélt fia lehetséges olimpiai részvételéről.

„Nem tudom, mi fog történni, mert nem csak mi döntünk, de bármi is történik, Kylian jól fogja érezni magát, mert itt lesz az olimpia” – fogalmazott Wilfried Mbappé, kiemelve, fiának részvétele másodlagos.

„Ki kell emelni, hogy ez Franciaország olimpiája lesz, nem Kylian Mbappéé vagy Victor Wembanyamáé (a San Antonio Spurs francia kosárlabdázója – a szerk.). Az egész világ minket figyel majd” – tette hozzá Wilfried Mbappé, aki a közelmúltban Emmanuel Macronnal is találkozott.

„Remélem, hogy az európai klubok elengedik a játékosaikat az olimpiára, ahogy a francia klubok is. Ez az olimpia szellemisége” – hangsúlyozta Emmanuel Macron a La Tribune Dimanche-nak adott interjújában.

„Múlt héten találkoztam Mbappé apjával, akinek feltettem a kérdést és azt mondta: »Akar játszani az olimpián«” – idézte Macron Wilfried Mbappé fiáról szóló szavait.

A francia elnök már korábban is beleszólt Mbappé ügyébe, 2022-ben ugyanis állítólag Macron hathatós küzreműködése miatt nem igazolt a támadó a Real Madridhoz.

Sajtóhírek szerint egyébként a Real Madrid a háttérben már mindenben megegyezett Kylian Mbappéval, aki öt évre ír alá új klubjánál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik