A Premier League-ben köthet ki a Barca trófeahalmozó középpályása – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 08:44
Sergi Roberto (Fotó: Getty Images)
Egyelőre nem tudni biztosan, hol folytatja pályafutását a spanyol labdarúgó-élvonalban (La Liga) érdekelt Barcelonától távozó Sergi Roberto – írja a Mundo Deportivo.

A katalán óriásklub belső ügyeivel kapcsolatban jól értesült sportlap szerint a középpályás – akinek az előző hónap végén járt le a szerződése nevelőklubjával – maga döntött úgy, hogy távozik, miután (dacára annak, hogy előzőleg megegyeztek a folytatásról) a klub közölte, hogy a pénzügyi fair play helyzet miatt egyelőre nem tudja regisztrálni a következő évadot elkezdő keretbe.

Roberto így 18 év után búcsút int a Barcának (2006-ban a Tarragona utánpótlásából került a Barca kötelékébe), s kereshet 32 esztendősen új kihívást magának. Kérőkben nincs hiány: a spanyol élvonalból a megnevezett forrás szerint a Valencia, a Sevilla és a Girona is jelezte, hogy igényt tart a hétszeres spanyol bajnok, hatszoros kupagyőztes, illetve kétszeres BL-győztes játékos szolgálataira. 

Ezzel együtt Roberto inkább légiósként próbálná ki magát, s elsődleges célja a Premier League. A Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a rutinos középpályásnak már van egy ajánlata az angol élvonalból, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan melyik klub vette fel a kapcsolatot a 11-szeres spanyol válogatott futballistával.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik