Mbappét De Jong és Lewandowski is megelőzi a La Liga fizetési listáján

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 13:13
Frenkie de Jong és Robert Lewandowski a La Liga legjobban kereső játékosai (Fotó: Getty Images)
Részletes listát közölt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő játékosok fizetéséről a capology.com, melynek információi szerint a Real Madrid új csillaga, Kylian Mbappé mindössze a harmadik legjobban fizetett labdarúgó, hiszen az FC Barcelona holland középpályása, Frenkie de Jong és lengyel csatára, Robert Lewandowski is megelőzi őt.
A La Liga 10 legjobban kereső labdarúgója a capology.com szerint 

A honlap információi szerint a La Liga legjobban kereső játékosa Frenkie de Jong, aki heti 721 154, azaz évi 37.5 millió eurót keres, több mint 4 millióval többet, mint a második helyen álló lengyel csapattársa, Robert Lewandowski (640 962 euró/hét, 33.33 millió/év) – bár a honlap ezt nem részletezi, minden bizonnyal az FC Barcelona két sztárja azért is keres ennyit, mert a koronavírus ideje alatt beleegyeztek fizetésük csökkentésébe, melyet most kompenzál a klub. De az sem véletlen, hogy a gránátvörös-kékek De Jongot az elmúlt években többször ajánlották fel más csapatoknak, például a Chelsea-nek vagy a Manchester Unitednek.

A katalánok két játékosa mögött Ilkay Gündogan csak a nyolcadik legjobban kereső labdarúgó évi 18.75 millió eurójával.

A fizetési lista harmadik helyére fért fel a Real Madrid új szerzeménye, Kylian Mbappé, aki évi 31.25 millió eurót kap a „királyiaktól”, megelőzve David Alabát (22.5 millió/év), illetve Jude Bellinghamet és Vinícius Júniort (egyaránt 20.83 millió euró/év). Az Atlético Madrid legjobban fizetett játékosa a szlovén kapus, Jan Oblak szintén 20.83 millió eurós fizetéssel.

A top 10-be még Federico Valverde (16.67 millió euró/év) és Thibaut Courtois (15 millió euró/év) fért be.

A TELJES LISTA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL! 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik