„Tudtam, hogy nem lesz könnyű, de vakon megbízom a klubban” – Hansi Flick a Barcelona bajnoki rajtja előtt

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.08.16. 13:56
FC Barcelona v AS Monaco - Trofeu Joan Gamper
Hansi Flick szombaton tétmeccsen is bemutatkozik a Barcelona kispadján (Fotó: Getty Images)
Az FC Barcelona számára is megkezdődik a hétvégén a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2024–2025-ös idénye, a katalán együttes szombaton a Valencia vendége lesz az 1. fordulóban. A találkozó előtt a Barca új vezetőedzője, Hansi Flick megtartotta sajtótájékoztatóját, amelyen beszélt eddigi benyomásairól, és Dani Olmo, valamint a keret állapotáról, formájáról is.

A Barcelona felemás eredményeket tudott felmutatni a nyári felkészülési időszakban, mert bár a találkozók többségét megnyerte, legutóbb, a Gamper-kupán ideiglenes otthonában, az Olimpiai Stadionban 3–0-s vereséget szenvedett a Monacótól, így a szurkolók bizonytalanok lehetnek a csapat valós formáját illetően. Hans-Dieter Flick mindenesetre már lelkesen várja a bajnoki rajtot: „Nagy érdeklődéssel várom az első meccset, Valencia különleges helyszín – kezdte meccs előtti sajtótájékoztatóját a német tréner. – Még újak vagyunk ebben a fantasztikus színvonalú bajnokságban (a szakmai stáb – a szerk.). Nehéz meccsre számítok, az ellenfél már megmutatta, hogy jó futballt játszik, támadólag lép fel, és kihasználja a széleket. Szóval nehéz lesz.”

Az már biztos, hogy a Barcelona legújabb szerzeménye, a spanyol válogatottal az Európa-bajnokságon remeklő Dani Olmo még nem lesz bevethető a bajnoki rajton, és ezt Flick is megerősítette a sajtótájékoztatón: „Fizikailag még nincs jó állapotban, későn kezdett, mi pedig vigyázni fogunk rá. Holnap nem lesz velünk, mert azt szeretnénk, hogy mindenki rendben érezze magát és sérülés nélkül játszhasson.”

Az edző rendelkezésére állhat viszont Pedri, egy másik Európa-bajnok középpályás: „Különleges játékos, aki képes megváltoztatni a meccseket. A második félidőre ő is egy lehetőség, sokat segíthet nekünk. Benne lesz a keretben” – fogalmazott Flick, hozzátéve, hogy az édesapját ért támadás ellenére Lamine Yamal játékra kész, és pályára is lép majd a Valencia ellen.

Szóba került volna a Real Madrid, és a nagy rivális erősségei, de ezt a kérdést finoman megkerülte a szakember: „Erős, jó képességű csapat vagyunk a labdával és nélküle is. A labdarúgás a győzelemről vagy a vereségről szól. Ha nyersz, akkor mindenki boldog, és a munka így számomra is könnyebb. De megfelelően fel kell készülni, egy folyamatban vagyunk, folyamatosan dolgozunk, én pedig hiszek a csapatban. Jó a légkör, mindenki tudja, hogy mit kell tennie.”

Az eddigi átigazolásokról, és az esetleges további erősítésekről is megkérdezték a sajtótájékoztatón Flicket: „Elégedett vagyok a jelenlegi csapattal, a többi még kérdőjel. Amikor aláírtam a szerződésem, tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom, de vakon megbízom a klubban. Meg vagyok elégedve a rendelkezésre álló csapattal, vannak olyan sérült játékosaink, akik fokozatosan térnek vissza. Továbbra is erős csapatunk van, a Gamper-kupán fáradtak voltunk.”

SPANYOL LA LIGA
1. FORDULÓ
SZOMBAT
21.30: Valencia–Barcelona (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik