Carlo Ancelotti: A játékosok hajlandóak kevesebb pénzért focizni, ha csökken a mérkőzésszám

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 17:58
Carlo Ancelotti a Real Madrid szombati bajnokija előtt szólalt meg a témában (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint a futballisták hajlandóak lemondani a fizetésük egy részéről, amennyiben kevesebb mérkőzésen kell pályára lépniük.

 

Többen is megszólaltak a napokban a túl sok mérkőzés miatt, többek között az RB Leipzig magyar válogatott védője, Willi Orbán vagy a Manchester City középpályása, Rodri, valamint Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője. Most egy másik tréner, Carlo Ancelotti is elmondta a véleményét a témában.

„A mostani panaszáradat nem fogja megváltoztatni a jelenlegi idény versenynaptárát. Ezzel tisztában kell lennünk, akárcsak azzal, hogy a játékosok egyre jobban elfáradnak. Az aktuális versenynaptár már így marad, a játékosok a futball jövőjén szeretnének változtatnimagyarázta az olasz szakember a Santiago Bernabéuban az Espanyol elleni bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, és mint elmondta, ha visszavesznek a találkozók számából, az általános fizetéscsökkentéssel járhat, amit a labdarúgóknak nem okozna gondot elfogadni. – El kell gondolkodni ezen, mert a cél az, hogy a futballisták kevesebb meccset játsszanak a sérülések elkerülése érdekében. A játékosok hajlandóan kevesebb pénzért focizni, ha csökken a mérkőzésszám.”

Ancelotti ezt követően a saját csapatáról is beszélt: „Tudom, hogy még nem értük el a legjobb formánkat, de ez normális az idény ezen szakaszában. Az elmúlt években sem szeptemberben játszottunk csúcsformában, hanem októberben és novemberben, amikor igazán beindul a szezon. Pillanatnyilag jól állunk, még ha játszhatnánk ennél jobban is.”

A La Liga tabelláján 3. helyen álló Real Madrid szombaton 21 órakor fogadja a 12. helyezett Espanyolt.

SPANYOL LA LIGA
6. FORDULÓ
Péntek
21.00: Alavés–Sevilla (Tv: Spíler2)
Szombat
14.00: Valladolid–Real Sociedad (Tv: Spíler2)
16.15: Osasuna–Las Palmas (Tv: Spíler2)
18.30: Valencia–Girona (Tv: Spíler2)
21.00: Real Madrid–Espanyol (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Vasárnap
14.00: Getafe–Leganés (Tv: Spíler2)
16.15: Athletic Bilbao–Celta Vigo (Tv: Spíler2)
18.30: Villarreal–Barcelona (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Rayo Vallecano–Atlético Madrid (Tv: Spíler2)
Hétfő
21.00: Real Betis–Mallorca (Tv: Spíler2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik