Lewandowski gólja döntött, hetedszer is győzött a Barcelona

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 23:02
Robert Lewandowski a Getafe ellen is eredményes volt (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 7. fordulójában az FC Barcelona odahaza 1-0-ra legyőzte a Getafét. A katalán sztárcsapat ezzel hét forduló után továbbra is száz százalékos mérleggel vezeti a tabellát.

LA LIGA
7. FORDULÓ
FC BARCELONA–GETAFE 1–0 (1–0) – élőben az NSO-n!
Barcelona, Olimpiai stadion. V: González Fuertes 
BARCELONA: I. Pena – Koundé, Cubarsí (Fort, 88.), I. Martínez, Baldé (G. Martín 88.) – Casado, E. García, P. Torre (Ferran, 63.) – Yamal, Raphinha, Lewandowski (Pedri, 77.). Vezetőedző: Hansi Flick
GETAFE: Soria – J. Iglesias, Djené (Rico, 88.), Alderete, Berrocal, A. Sola – Alena (B. Mayoral, 63.), Milla, Yellu (Arambarri, 63.), C. Pérez – Uche (Bertug, 80.). Vezetőedző: José Bordalás
Gólszerzők: Lewandowski (19.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Barcelona hatból hat győztes bajnokival a háta mögött várta a találkozót, ennek ellenére teljesen nem lehetett nyugodt Hansi Flick vezetőedző, a csapat eddigi eredményességében is meghatározó szerepet játszó kapus, Marc-André ter Stegen ugyanis súlyos sérülést szenvedett a Villarreal elleni bajnokin, emiatt hónapokra kidőlt a sorból. A német hiányában Inaki Pena állt a katalán csapat kapujában a Getafe ellen, s harmadik számú kapusként bekerült a keretbe, így leülhetett a kispadra a magyar korosztályos válogatott Yaakobishvili Áron is.

Némi meglepetésre bátran indított a meccsen a Getafe, a Barcelonának időbe tellett, mire rendezte hátul a sorait és felvette a meccs tempóját. A 8. percben Carles Pérez középre tartó fejesét kivédte Inaki Pena, az első komolyabb katalán helyzetből viszont már rögtön gól született: a 19. percben Jules Koundé beadását nem tudta megfogni a rosszul helyezkedő David Soria, pont Robert Lewandowski elé ejtette a labdát, a lengyel pedig pár méterről már könnyedén belsőzött a majdnem teljesen üres kapuba. 1–0

A gól után már egyértelműen a Barcelona irányította a meccset, a Getafe tíz emberrel a saját térfelén védekezve igyekezett óvni az eredményt, s ezzel elérni azt, hogy még maradjon esélye a pontszerzésre. Ez a terv pedig tulajdonképpen bejött, hiszen az első félidő hátralévő perceiben állta a rohamokat a vendégcsapat, amely a szünetben csak egygólos hátrányban volt.

A fordulás után még nagyobb lett a Barcelona fölénye, és ez már tiszta gólhelyzetekben is megmutatkozott: Lamine Yamal többször is próbálkozott, de hol Soria kapus, hol pedig a kapufa állta az útját a gólszerzésben. Raphinha is veszélyeztetett, de a cseles szabadrúgást nagy bravúrral szögletre tornászta Soria a 71. percben. 

Nem sokkal később Eric García is hatalmas lehetőséget puskázott el: Raphinha szabadrúgása után a labda lecsorgott, de a Barcelona játékosa négy méterről is a kapu fölé bombázott.

A sok kihagyott helyzet pedig majdnem megbosszulta magát. A 94. percben csak magát okolhatta a Getafe, hogy nem egyenlített ki, Juan Iglesias belőtt labdája tökéletes volt a korábbi Real Madrid játékos, Borja Mayoralnak, aki üresen érkezett, tisztán is lőhetett, de elrúgott a labda mellett. A Barcelona így pedig megnyerte a mérkőzést, s sorozatban hetedszer is győzött a bajnokságban. 

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik