Xavi tudta, hogy Sergio Ramos ki fogja hagyni?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 13:15
null
Xavinak rossz előérzete volt (Forrás: 101greatgoals)
Sergio Ramosnak nincs szerencséje a büntetőkkel. A Real Madrid hátvédje a Bajnokok Ligája 2012-es elődöntőjében a Bayern München elleni párbajban hibázott egy emlékezetes lövéssel, ezúttal pedig a Konföderációs Kupa fináléjában – igaz, már 3–0-s brazil vezetésnél – nem találta el a kaput a mészpontról, s került ezzel ismét a szurkálódások középpontjába. A vasárnap éjszakai döntő felvételeinek tanúsága szerint Ramos csapattársa, a barcelonai Xavi sejtette, hogy nem a legjobb emberre bízták a sorsdöntő tizenegyes elvégzését.

Mindössze tíz perce tartott második játékrész, a brazilok Ferd második (és csapatuk harmadik) góljával végleg eldönteni látszottak a finálé kimenetelét, amikor egy Jesus Navas által kiharcolt tizenegyessel a La Roja kapott egy utolsó reményt a visszakapaszkodásra. Annak ellenére, hogy Xavi és Fernando Torres a világ- és Európa-bajnok spanyolok első számú büntetőrúgói, ezúttal Sergio Ramos állt a labda mögé. Xavinak rossz előérzete lehetett: ahogy a fenti képen is látszik, a katalán játékmester nem mert a kapu irányába nézni a sípszót követően. Sejtett valamit, vagy csupán izgalmában hunyta le a szemét?



Azért azt se felejtsük, hogy Ramos a Bayern München és a brazilok ellen elvégzett két, egyaránt csúfosra sikerült büntetője között, a 2012-es Eb elődöntőjében valamelyest javított az összképen, akkor a portugálok elleni szétlövésben egy panenkás mozdulattal vette be a kaput.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik