Southampton-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.12.22. 11:12
Sherwood első meccsén nevéhez méltó módon bevitt minket az erdőbe: lendületesen kezdtünk, törte a tartalékos Kalapácsosok hátát a háló...

Sherwood első meccsén nevéhez méltó módon bevitt minket az erdőbe: lendületesen kezdtünk, törte a tartalékos Kalapácsosok hátát a háló, ugyan a gól csak nem akart megérkezni, de legalább voltak lehetőségeink, az ellenfél pedig alig járt a térfelünkön. Aztán, mire összekapartuk a vezető gólt a minden körülményt figyelembe véve nagyon reménykeltően játszó Adebayor révén, már nem is voltunk igazán fölényben. A gólt, ill. Ade lecserélését követően pedig egyértelműen átvette a kezdeményezést a vendég csapat, és végül megint totál megérdemelten vertek meg minket a Lane-en. Egymás után kétszer a hatvanas évek óta nem távozhatta győzelemmel tőlünk egyébként. Ó, és hogy még történelmibb legyen a meccs: Modibo Maiga is betalált ellenünk. Az a srác szökőévenként szerez gólt csatár létére. (Tehát sokkoló, hogy nem a mi támadó szekciónkat gyarapítja.) Most az a Soton jön, akiket tavaly kétszer is két vállra fektettünk - A St. Mary's-ben még Adkins volt az edzőjük, a Lane-en viszont már Pochettino kesereghetett Bale aktuális csodagólja után. Az idegenbeli meccsünkön egyébként szarrá nyertük az első félidőt, aztán visszaálltunk, és örülhettünk, hogy a Soton nem szerezte meg az egyébként bőven megérdemelt egyenlítő gólt. Idén jobbak a Szentek, mint tavaly voltak, mi ellenben kevesebbek vagyunk egy szupermennel.Sherwood első meccsén nevéhez méltó módon bevitt minket az erdőbe: lendületesen kezdtünk, törte a tartalékos Kalapácsosok hátát a háló, ugyan a gól csak nem akart megérkezni, de legalább voltak lehetőségeink, az ellenfél pedig alig járt a térfelünkön. Aztán, mire összekapartuk a vezető gólt a minden körülményt figyelembe véve nagyon reménykeltően játszó Adebayor révén, már nem is voltunk igazán fölényben. A gólt, ill. Ade lecserélését követően pedig egyértelműen átvette a kezdeményezést a vendég csapat, és végül megint totál megérdemelten vertek meg minket a Lane-en. Egymás után kétszer a hatvanas évek óta nem távozhatta győzelemmel tőlünk egyébként. Ó, és hogy még történelmibb legyen a meccs: Modibo Maiga is betalált ellenünk. Az a srác szökőévenként szerez gólt csatár létére. (Tehát sokkoló, hogy nem a mi támadó szekciónkat gyarapítja.) Most az a Soton jön, akiket tavaly kétszer is két vállra fektettünk - A St. Mary's-ben még Adkins volt az edzőjük, a Lane-en viszont már Pochettino kesereghetett Bale aktuális csodagólja után. Az idegenbeli meccsünkön egyébként szarrá nyertük az első félidőt, aztán visszaálltunk, és örülhettünk, hogy a Soton nem szerezte meg az egyébként bőven megérdemelt egyenlítő gólt. Idén jobbak a Szentek, mint tavaly voltak, mi ellenben kevesebbek vagyunk egy szupermennel.

CSAPATHÍREK

Townsend, Kaboul és Vertonghen még jó ideig nem léphetnek pályára, Kane talán kicsit jobb bőrben van, de ma ő sem bevethető. Paulinho pedig az eltiltását tölti. Ha minden igaz akkor Sandro visszatérhet, mint ahogy Dawson is csatarendbe áll a sárgás pihi után. További visszatérő lehet a bajnoki keretbe, sőt akár a kezdőbe Rose és Adebayor is. A hétközi kupavereség után pedig Soldado, Eriksen és Lamela visszatérését is repesve várom.

Lloris

Walker - Dawson - Vlad - Rose

Sandro - Capoue/Holtby

Lennon - Eriksen - Lamela/Siggy

Soldado/Adebayor.

A 4-4-2 kicsit merész húzás lenne a Szentek otthonában. Idén egyetlen egyszer szenvedtek vereséget hazai pályán - egy fura meccsen a Villától kaptak ki. Ettől a meccstől eltekintve össz-vissz három gólt kaptak otthon - a City például pár hete egy döntetlent tudott kiizzadni a meccsből. Jól kezdtek Agüeróék, vezethettek volna több góllal is a félidőben, aztán belazultak, átadták a kezdeményezést a hazaiaknak, akik köszönték szépen és kis híján megfordították az eredményt. Mi ebből a tanulság? Ha a Soton zavartalanul irányíthatja a játékot, akkor az első számú bajnokesélyest is ki tudják csinálni, nemhogy egy negyedik helyről álmodozó, méretes gödörben lévő, önbizalom hiányos csapatot.

Remélem, hogy két szűrővel kezdünk, mert borzalmasan szar a védelmünk. Minden segítséget meg kell kapniuk, pláne egy olyan olajozottan működő támadógépezet ellen, mint a Sotoné. Elől Lennon és Lamela biztosíthatnák, hogy kontrákból veszélyesek lehetünk. Ehhez zsigerből Defoe lenne a legjobb csatár - de ha figyelembe vesszük, hogy 10-ből 9-szer lesre fut, akkor inkább a valamelyest lassabb Soldado. Vagy a semmivel sem lassabb, de hasonlóan lesérzékeny Adebayor.

MILESZ?

Őszintén szólva a jelenlegi helyzetünkben már egy döntetlen is szép eredménynek számítana. Egy helyezésnyi különbség van a csapatok között, és a formákat tekintetbe véve a hazaiak jobban állnak. Sérültjeik mondjuk nekik is akadnak: Wanyama például nagyon fontos láncszeme a középpályájuknak, de Clyne sem biztos, hogy visszatérhet a védelem jobboldalára. Az idióta Boruc sérülése viszont inkább áldás, mintsem csapás a szempontjukból. Szóval összességében nem nekünk áll a zászló, így csak a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy nyerünk 2-1-re. Soldado és Lamela, inshallah.

KIS SZÍNES

Assou-Ekotto és Adebayor tisztázták magukat a twitter-gate ügyben. Bár végül is olyan sok tisztázni való nem volt rajta: Benny ökör volt, hogy egy megalázó vereség után azonnal egy féltucat fogkrém-reklámra elég mosollyal telepakolt képet posztolt. Annyira hülye nem lehet, hogy ne értse mennyire szerencsétlen volt az időzítés. Adebayor meg tulajdonképp nem csinált semmi rosszat - meccs előtt készült a kép, arról meg nem tehet, hogy a haverja kirakta.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRRSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik