Alpesisí-vk: eső és köd miatt törölték a söldeni nyitányt

Vágólapra másolva!
2022.10.22. 13:26
null
Nem tudják megrendezni a versenyt (Fotó: AFP)
A kedvezőtlen időjárás miatt törölték az alpesi sízők világkupa-sorozatának nyitányát, a szombatra Söldenbe tervezett női óriás-műlesiklást.

Az első futam rajtját előbb egy órával eltolták, majd az egész versenyt törölték a heves esőzés és a köd miatt. Korábban a pénteki edzés az erős szél miatt maradt el, mivel veszélyeztette a sífelvonók biztonságos működését.

A söldeni verseny több mint húsz éve nyitja a világkupát, legutóbb 2018-ban volt ott szükség törlésre. A férfiak a tervek szerint vasárnap óriás-műlesiklással kezdik meg az idényt Söldenben. Jövő hétvégén a férfiak számára rendeztek volna lesiklóversenyeket a svájci Zermatt és az olaszországi Cervinia között, ezeket azért kellett törölni, mert a szokatlanul meleg őszi időjárás miatt hóhiány van a pálya alsóbb részein, az utolsó mintegy 300 méteren.

„A csapat a végsőkig megtett mindent, hogy kezeljük az alsó részeket is. Végül azonban be kellett látnunk, hogy a természet mindig erősebb az embernél” – szögezte le a rendezőbizottság vezetője. A rajt 3700 méteres tengerszint feletti magasságban található Svájcban, a 4 kilométer hosszú pálya keresztezi a határt, majd 2835 méteres magasságban ér véget, már olasz földön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik